x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serbia ridică starea de urgență în această săptămână. Rata infectărilor a scăzut sub 5%

Serbia ridică starea de urgență în această săptămână. Rata infectărilor a scăzut sub 5%

04 Mai 2020   •   10:21
Serbia ridică starea de urgență în această săptămână. Rata infectărilor a scăzut sub 5%

Parlamentul Serbiei va valida ridicarea stării de urgenţă, impusă din cauza epidemiei de coronavirus, a declarat preşedintele Aleksandar Vucic. El a precizat că rata de infectare în rândul populaţiei s-a redus suficient, transmit Reuters.

'Condiţiile au fost întrunite. Joi nu vor mai exista restricţii de deplasare', a precizat Vucic.

Acesta a impus starea de urgenţă pe data de 15 martie, când au fost luate măsuri de distanţare socială şi restricţii de circulaţie, inclusiv interdicţia de deplasare pe timp de noapte şi în weekend.

Armata a fost desfăşurată la graniţe, în spitale şi centre pentru migranţi. Au fost ridicate spitale de campanie pentru pacienţii fără simptome severe.

Vucic a spus că, pentru ridicarea restricţiilor este nevoie ca procentul de infectare al persoanelor testate să scadă sub 5% timp de cel puţin o săptămână, iar numărul pacienţilor conectaţi la ventilatoare să fie redus.

Serbia va relua serviciile de transport public, inclusiv feroviar, în această săptămână. În cursul lunii vor fi reluate şi cursele aeriene comerciale.

Centrele comerciale, cafenelele şi restaurantele se vor redeschide, cu condiţia menţinerii distanţări sociale.

Epidemiologul Predrag Kon, membru al comitetului de criză responsabil cu combatarea epidemiei, a afirmat că majoritatea măsurilor sanitare şi medicale vor rămâne în vigoare. 

Serbia are 9.464 cazuri de infectare şi 193 de decese, din cauza virusului Covid-19. Rata contaminărilor a scăzut sub 5%.

×
Subiecte în articol: serbia ridicare restrictii