x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serghei Lavrov: Armata rusă va considera "ţinte legitime" transporturile de armament aduse în Ucraina

Serghei Lavrov: Armata rusă va considera "ţinte legitime" transporturile de armament aduse în Ucraina

18 Mar 2022   •   17:14
Serghei Lavrov: Armata rusă va considera "ţinte legitime" transporturile de armament aduse în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Armata rusă va considera "ţinte legitime" transporturile de armament aduse în Ucraina din străinătate, a avertizat, vineri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în condiţiile în care NATO şi Uniunea Europeană facilitează aprovizionarea cu arme a armatei ucrainene.

"Noi am transmis clar că orice transport care va pătrunde pe teritoriul Ucrainei, pe care îl vom considera ca fiind armament, va deveni o ţintă legitimă", a declarat Serghei Lavrov, vineri, într-un interviu acordat postului RT, conform agenţiei Tass şi postului de televiziune CNN.

Ministrul rus de Externe afirmă că sistemele de armament de fabricaţie sovietică, existente în unele state membre NATO, nu pot fi transferate în mod legal în naţiuni-terţe.

Numeroase state NATO au anunţat că furnizează armament Ucrainei, inclusiv drone militare şi sisteme antitanc. De asemenea, Uniunea Europeană a anunţat că va facilita transferul de armament spre Ucraina.

În schimb, Alianţa Nord-Atlantică a refuzat cererile preşedintelui Volodimir Zelenski de instituire a unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina, argumentând că ar apărea riscuri privind o confruntare militară directă cu Rusia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: serghei lavrov