x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Decizie radicală luată de Vladimir Putin. Serghei Șoigu nu mai este Ministrul Apărării

Decizie radicală luată de Vladimir Putin. Serghei Șoigu nu mai este Ministrul Apărării

de Redacția Jurnalul    |    12 Mai 2024   •   22:46
Decizie radicală luată de Vladimir Putin. Serghei Șoigu nu mai este Ministrul Apărării
Sursa foto: Serghei Șoigu/Hepta

Schimbări majore au avut loc în conducerea Ministerului Apărării din Rusia, după peste doi ani de conflict în Ucraina. Președintele Vladimir Putin a propus o remaniere majoră, înlocuindu-l pe șeful apărării, Serghei Șoigu, cu Andrei Belousov, un economist de renume în cercurile puterii din Rusia.

Șoigu, care a ocupat funcția de ministru al Apărării din 1991, nu a fost complet înlăturat. El va prelua funcția de secretar al Consiliului de Securitate, înlocuindu-l pe actualul titular, Nikolai Patrushev, care a fost demis. În plus, Șoigu va fi responsabil și de supravegherea activității complexului militar-industrial al Rusiei.

Noul ministru propus, Andrei Belousov, nu are experiență militară, ci este cunoscut ca unul dintre cei mai importanți economiști din anturajul lui Putin. Belousov a deținut anterior funcții precum vicepremier și ministru al dezvoltării economice în guvernul rus.

În cadrul altor confirmări, Serghei Lavrov a fost reconfirmat în funcția de ministru de Externe, Alexander Bortnikov a rămas șef al FSB, iar Serghei Naryshkin a fost menținut în funcția de șef al SVR, serviciul extern de securitate al Rusiei.

Aceste schimbări majore indică o restructurare semnificativă în cercurile de putere ale Rusiei, cu Putin consolidând și reorganizând controlul în timp ce se confruntă cu provocări interne și externe, potrivit Observator News.

×