x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Seulul şi Washingtonul îşi unesc forţele împotriva ameninţărilor Phenianului

Seulul şi Washingtonul îşi unesc forţele împotriva ameninţărilor Phenianului

de Agerpres    |    04 Ian 2012   •   09:39
Seulul şi Washingtonul îşi unesc forţele împotriva ameninţărilor Phenianului

Coreea de Sud si Statele Unite ale Americii vor semna in ianuarie un plan comun de operatiuni pentru a face fata oricarei provocari din partea Coreii de Nord, informeaza Ministerul sud-coreean al Apararii, citat de Europa Press.

Seulul si Washingtonul ajunsesera la un acord de principiu asupra acestui plan in cadrul Reuniunii consultative pe tema securitatii, reuniune anuala a ministrilor apararii din cele doua tari, desfasurata in octombrie, dupa cum a informat agentia sud-coreeana de presa Yonhap.

"Dupa ce ne vom completa planul comun de urgenta, vom desfasura manevre comune cu scopul de a stabili o ferma pozitie defensiva", a precizat ministerul intr-un comunicat. Potrivit acestuia, obiectivul acordului este de a mentine alerta si capacitatea defensiva in fata oricarei posibile amenintari din partea Coreii de Nord.

Intr-o intalnire cu ziaristii, ministrul sud-coreean adjunct al apararii Lim Kwan Bin a amintit ca aceste doua tari au desfasurat deja ample operatiuni comune, precum "Ulchi Freedom Guardian" si "Foal Eagle".

×