x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sevilla - Romăni plecaţi la muncă, dispăruţi in Spania

Sevilla - Romăni plecaţi la muncă, dispăruţi in Spania

de Jurnalul National    |    18 Sep 2007   •   00:00

Patru romăni, dintr-un grup de 32 de persoane, duse ilegal in Spania, la cules de măsline şi struguri, au fost daţi dispăruţi, a anunţat consulul Romăniei la Sevilla.



Patru romăni, dintr-un grup de 32 de persoane, duse ilegal in Spania, la cules de măsline şi struguri, au fost daţi dispăruţi, a anunţat consulul Romăniei la Sevilla, citat de Mediafax.

Romănii fuseseră aduşi in Spania, in apropiere de Sevilla, de o reţea de trafincanţi de persoane din Romănia.Grupul plecase in Spania la 5 septembrie, iar sămbătă noapte 28 dintre romăni au reuşit să fugă de pe plantaţia pe care erau reţinuţi, ajungănd la consulatul din Sevilla duminică la amiază. Consulul romăn a explicat că, potrivit romănilor eliberaţi, cei patru ar fi fost mutaţi in altă parte, deoarece ar fi avut divergenţe puternice cu angajatorii şi chiar ar fi fost bătuţi. Cei 27 de romăni sunt deja in drum spre ţară, iar un altul a refuzat să se intoarcă, rămănănd mai departe in Sevilla.

Consulul de la Seviila a mai declarat că există o serie de indicii in legătură cu locul in care s-ar putea afla cei patru romăni dispăruţi, dar ancheta se desfăşoară cu cea mai mare discreţie, pentru a nu le periclita acestora situaţia.

Pe de altă parte, jurnaliştii de la cotidianul spaniol ABC spun că ar fi vorbit cu romănii daţi drept dispăruţi, iar aceştia le-au spus că nu vor să se intoarcă in ţară, şi au plecat spre Madrid.

×
Subiecte în articol: diaspora