x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe “Sfârşitul Lumii”! Luna însângerată din Vinerea Mare prevesteşte a doua venire a lui Mesia?

“Sfârşitul Lumii”! Luna însângerată din Vinerea Mare prevesteşte a doua venire a lui Mesia?

09 Apr 2014   •   19:02
“Sfârşitul Lumii”! Luna însângerată din Vinerea Mare prevesteşte a doua venire a lui Mesia?

Marte, Soarele şi Pământul s-au aliniat marţi noaptea, formând o rară “opoziţie a planetelor” ce se produce o dată la 778 de zile.

Acest spectacol ceresc a fost cu atât mai remarcabil, cu cât, peste o săptămână, fiecare locuitor al planetei va avea ocazia să admire prima Lună de sânge (Lună însângerată sau Lună roşie) un eveniment extraordinar, despre care creştinii cred că ar reprezenta “Sfârşitul Lumii” şi a doua venire pe Pământ a lui Mesia, scrie express.co.uk.

“Soarele se va întuneca, iar Luna se va transforma în sânge în ziua cea mare, când Domnul va veni”, scrie în Biblie.

Această “tetradă” cu patru eclipse succesive de “Lună de sânge”, fiecare dintre acestea fiind urmată de şase faze de Lună plină, va începe marţea viitoare şi se va sfârşi în data de 28 septembrie 2015.

Tetradele aduc schimbări importante
O asemenea aliniere incredibilă s-a produs numai de câteva ori în ultimii 2000 de ani, iar de fiecare dată când s-a produs, a coincis cu evenimente religioase semnificative la nivel global, după cum a scris pastorul texan John Hagee, din Texas într-o carte destinată acestor evenimente.

Cercetătorii de la NASA au spus la rândul lor că Tetrada s-a produs doar de 3 ori în ultimi 500 de ani şi că de fiecare dată  coincis cu o tragedie a poporului evreu urmată de triumf.

Prima Tetradă despre care s-au cules date ştiiţifice s-a produs în Evul Mediu, în 1493. Atunci au fost expulzaţi evreii de către Inchiziţia din Spania.  Cea de-a doua Tetradă s-a produs în 1949 şi a conincis cu formarea statului Israel, după mii de ani de luptă, iar cea de-a treia, după o perioadă neobişnuit de scurtă, în 1967, când a coincis cu Războiul de Şase Zile arabo-israelian.

Se va sfârşi Lumea?
Pastorul Hagee spune că, “potrivit profeţiilor biblice, istoria lumii  se va schimba dramatic. Să se producă patru Tetrade, iar acestea să pice în date creştine fosrte impotnte, este ceva ce nu poate fi o simplă coincidenţă.”

Clericul american a mai remarcat că între aceste Tetrade se va produce şi o eclipsă totală de Soare. De aceea, el a tras concluzia că aceste date vor împlini unele profeţii din Biblie, cum este aceea potrivit căreia “în ziua în care Dumnezeu va veni, Soarele nu va mai străluci”. Sau, aşa cum însuşi Iisus a spus, potrivit Evangheliei după Ioan, când “vor fi semne în Soare, în Lună şi în stele”.

Pastorul a ţinut să precizeze că Biblia nu are date exacte pentru aceste profeţii, ci spune doar că se vor întâmpla “atunci când se vor vedea aceste semne”. Or, patru Luni de sânge sunt un eveniment foarte important, “sfârşitul acestei ere se apropie”, a mai spus pastorul.  (S. Stancu)








×