x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sfidare: Pactul Ribbentrop-Molotov a fost "legitim" şi "indispensabil"

Sfidare: Pactul Ribbentrop-Molotov a fost "legitim" şi "indispensabil"

de Mihaela Matachita    |    21 Aug 2009   •   00:00

Tratatul de neagresiune dintre URSS şi Germania, cunoscut sub numele de Pactul Ribbentrop-Molotov, a fost "legitim" şi "indispensabil" în condiţiile epocii respective, susţine primul vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Duma rusă, citat de RIA Novosti în pagina online, a transmis Mediafax.



"Pactul era oportun, indispensabil, legitim în condiţiile epocii şi realist din punct de vedere al strategiei politice", susţine Iuli Kviţinski într-un interviu acordat RIA Novosti.

Referitor la semnul de egalitate pus între stalinism şi nazism din rezoluţia Adunării parlamentare a OSCE, Kviţinski a precizat că "afirmaţiile potrivit cărora Uniunea Sovietică este responsabilă, în aceeaşi măsură ca Germania, pentru declanşarea celui de-al doilea război mondial servesc drept dovadă a conştiinţei turmentate a autorilor acestor iniţiative şi rezoluţii".

Kviţinski consideră, de asemenea, că nu este oportun ca Rusia să prezinte scuze victimelor şi să condamne acest pact, adăugând că "orice război se judecă în funcţie de rezultate", iar "rezultatele acestui război au fost avantajoase pentru ruşi".

Ştirea agenţiei ruse nu precizează că protocolul secret, anexă la Pactul Ribbentrop-Molotov, prevedea ruperea Basarabiei de România şi anexarea ei la URSS.

×
Subiecte în articol: externe