x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Shanghai prelungește carantina tuturor celor 26 de milioane de locuitori

Shanghai prelungește carantina tuturor celor 26 de milioane de locuitori

04 Apr 2022   •   20:00
Shanghai prelungește carantina tuturor celor 26 de milioane de locuitori

Shanghai prelungește carantina tuturor celor 26 de milioane de persoane până la o dată neprecizată și între timp analizează rezultatele celei mai ample testări anti-COVID.

Shanghai va rămâne în carantină în timp ce analizează rezultatele unei testări masive a tuturor celor 26 de milioane de locuitori ai săi, au anunțat luni autoritățile.

Orașul a început carantina în două etape pe 28 martie, inițial în est, apoi în întregul oraș, conform Reuters.

Măsurile de restricție, care au perturbat masiv viața cotidiană și operațiunile comerciale din centrul financiar al Chinei, erau inițial programate să se încheie marți dimineață.

„Orașul va continua să pună în aplicare carantina. Oamenii rămân acasă, cu excepția tratamentelor medicale", au declarat autoritățile orașului.

Acesta nu au oferit indicații despre momentul în care ar putea fi ridicate restricțiile.

China a trimis luni armata și mii de lucrători din sănătate în Shanghai pentru a ajuta la efectuarea testelor COVID-19 pentru toți cei 26 de milioane de locuitori ai orașului.

Este cea mai amplă acțiune din China de când a izbucnit focarul inițial din Wuhan, unde noul coronavirus a fost descoperit pentru prima dată la sfârșitul anului 2019.

Shanghai a raportat, duminică, 8.581 de cazuri asimptomatice de COVID-19 și 425 de cazuri simptomatice de COVID.

Strategia orașului de eliminare a COVID se bazează pe testare masivă, depistarea și izolarea tuturor cazurilor pozitive și a contacților.

China are 12.400 de instituții capabile să proceseze până la 900 de milioane de teste pe zi, declara luna trecută un oficial chinez de rang înalt din domeniul sănătății.

China folosește în principal testarea în comun, un proces în care până la 20 de mostre sunt amestecate pentru o procesare mai rapidă.

Orașul a transformat, de asemenea, mai multe spitale, săli de sport, blocuri de apartamente și alte zone în locuri de carantină, inclusiv Shanghai New International Expo Center, care poate găzdui 15.000 de pacienți la capacitate maximă.

Persoanele care refuză să fie testate anti-COVID fără un motiv justificat vor fi sancționate administrativ sau penal, a declarat sâmbătă poliția din Shanghai.

(sursa: Mediafax)

×