x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Shenzhen extinde restricțiile COVID, în timp ce China se luptă cu mai multe focare de infecție

Shenzhen extinde restricțiile COVID, în timp ce China se luptă cu mai multe focare de infecție

02 Sep 2022   •   20:35
Shenzhen extinde restricțiile COVID, în timp ce China se luptă cu mai multe focare de infecție

Shenzhen extinde restricțiile COVID. Autoritățile încearcă să liniștească zvonurile potrivit cărora un alt lockdown total ar fi iminent, însă oamenii pot pleca de acasă cu un test negativ făcut de mai puțin de 24 de ore.

Unele părți din Shenzhen, centrul tehnologic din sudul Chinei, au extins vineri restricțiile privind activitățile publice, dar nu au ajuns la un lockdown total, anunță Reuters.

În districtele de afaceri Futian și Longhua din Shenzhen, unde se află un campus important al Foxconn, asamblorul de iPhone-uri al Apple, restricțiile au fost prelungite până duminică, în timp ce locuitorilor din mai multe zone din oraș li s-a cerut să lucreze de acasă dacă este posibil.

Majoritatea celor aproape 18 milioane de locuitori din Shenzhen se află acum sub controlul COVID.

În martie, orașul s-a închis timp de o săptămână pentru a lupta împotriva infecțiilor comunitare, dar joi seara oficialii au încercat să liniștească zvonurile potrivit cărora un alt lockdown total ar fi iminent.

Aceștia au declarat că oamenii pot pleca și se pot întoarce la casele lor cu un test negativ făcut de mai puțin de 24 de ore.

Vineri, oficialii au raportat 87 de noi infecții cu COVID transmise la nivel local în Shenzhen la 1 septembrie, față de 62 cu o zi înainte. Opt dintre noile cazuri au fost în afara zonelor de carantină.

În metropola Chengdu din sud-vestul țării, care și-a izolat joi cei 21 de milioane de locuitori, fabricile, inclusiv cele ale giganților auto Toyota și Volkswagen, au menținut producția în regim de funcționare autonomă în "circuit închis".

Limitarea a zeci de milioane de persoane intensifică provocarea pentru China de a amortiza impactul economic al unei politici „zero COVID”, care a ținut granițele sale în mare parte închise pentru vizitatorii internaționali și a făcut-o să fie un caz izolat în timp ce alte țări învață să trăiască cu coronavirusul.

Economiștii de la Nomura au declarat vineri că așteptările pieței privind o relaxare odată ce Partidul Comunist de guvernământ din China va finaliza în octombrie un congres care are loc o dată la 5 ani sunt optimiste. Nomura se așteaptă ca restricțiile COVID să fie păstrate cel puțin până în martie, când are loc sesiunea parlamentară anuală.

Chiar și atunci "ne așteptăm ca economia și piețele să treacă printr-o perioadă dificilă, deoarece oamenii vor fi fie dezamăgiți de lipsa unei deschideri reale, fie vor fi copleșiți de o infecție COVID în creștere", au scris economiștii.

(sursa: Mediafax)

×