x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Și Pompeo, în scandalul „Ucraina”

Și Pompeo, în scandalul „Ucraina”

02 Oct 2019   •   20:30
Și Pompeo, în scandalul „Ucraina”

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a participat la controversata convorbire telefonică dintre preşedintele Donald Trump şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, a informat luni „The Wall Street Journal”, citat de agenţia EFE.

Respectiva discuţie a determinat o plângere internă din partea unui agent al serviciilor de informaţii americane și a dus la deschiderea unei anchete în Congres contra lui Trump. Un înalt oficial al Departamentului de Stat, care a discutat cu „The Wall Street Journal” sub protecţia anonimatului, a relatat că Pompeo a fost una dintre persoanele din partea administrației de la Washington care au auzit convorbirea. În dialogul purtat pe 25 iulie, Trump i-a cerut omologului său ucrainean să-l investigheze pe fostul vicepreşedinte american şi aspirant din partea democraţilor la funcţia de preşedintele al SUA, Joe Biden, şi pe familia acestuia pentru presupuse acte de corupţie în Ucraina. Concomitent, șeful Casei Albe a blocat un transfer de aproape 400 milioane de dolari pentru un ajutor militar către Kiev timp de mai multe săptămâni, după discuţia avută cu Zelenski. Pompeo, scrie EFE, a încercat joia trecută o delimitare a Departamentului de Stat de scandalul privind Ucraina, în faţa suspiciunilor în creştere ale Congresului cu privire la posibilul său rol în acest incident.

 

Comisii ale Camerei Reprezentanţilor, care investighează scandalul pentru a iniţia destituirea lui Trump, i-au cerut deja documente lui Pompeo.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: mike pompeo