x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Și taiwanezii vor să ajungă pe Lună

Și taiwanezii vor să ajungă pe Lună

15 Feb 2019   •   12:10
Și taiwanezii vor să ajungă pe Lună

Taiwan a anunţat începerea celei de-a treia faze a programului său spaţial, care include lansarea anuală a unui satelit şi având ca obiectiv final ajungerea pe Lună, relatează vineri EFE.
Potrivit mass-media locale, Ministerul Ştiinţei şi Tehnologiei de la Taipei a informat că obiectivul ajungerii pe Lună va fi precedat de lansarea a şase prototipuri a doi sateliţi de tele-detecţie de înaltă rezoluţie optică, doi de ultra-înaltă rezoluţie şi alţi doi sateliţi SAR (Deschidere Sintetică RADAR).
Primul pas al programului său spaţial va fi plasarea unui satelit pe orbita din jurul Lunii, în timp ce al doilea pas va explora modalităţile de aselenizare, a informat ministrul de resort, Chen Liang-gee, la o conferinţă de presă.
Taiwan va miza pe colaborarea cu instituţii străine, americane şi din alte ţări, pentru accelerarea dezvoltării programului său spaţial, a subliniat ministrul Chen Liang-gee.
Noii sateliţi taiwanezi vor trimite imagini care vor evidenţia obiecte de aproximativ 35 de centimetri de la o distanţă de 510 de kilometri, a precizat ministrul taiwanez.
Cea de-a treia fază a programului spaţial taiwanez va fi realizată cu concursul National Applied Research Laboratory şi National Space Organization (NSPO) pe o perioadă de zece ani, informează ministerul.
Taiwan nu va intra în competiţia aerospaţială de mari resurse financiare cu China, a declarat directorul general al National Space Organization (NSPO), Chun-Liang Lin, citat de ziarul local DigitalTimes.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: taiwan luna