x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Silvio Berlusconi: Mă voi împăca cu soţia doar dacă îşi cere scuze!

Silvio Berlusconi: Mă voi împăca cu soţia doar dacă îşi cere scuze!

06 Mai 2009   •   00:00

Premierul Silvio Berlusconi se ţine cocoş în scandalul de divorţ cu soţia. Aseară a mers marţi la emisiunea Porta a Porta, cel mai vizionat talk-show din Italia, pentru a se explica în problema scandalului creat pe această temă. Berlusconi şi-a menţinut poziţia, că se va împăca cu soţia sa, Veronica Lario, dar numai dacă aceasta îi va cere scuze pentru că a căzut "în capcana presei de stânga", dând crezare calomniilor scrise despre el.



"Am fost acuzat de lucruri false. Stânga şi presa lor nu vor să accepte popularitatea mea care este la 75%. Se ocupă doar cu atacuri la persoană bazate pe calomnii...Soţia mea a căzut într-o capcană pentru că şi povestea candidaturii actriţelor e un mare neadevăr, este vorba de lucruri inexistente...Ea trebuie să declare că a greşit, numai aşa pot accepta continuarea relaţiei noastre", a subliniat Berlusconi, citat de Agerpres, cu ocazia înregistrării emisiunii Porta a Porta care va fi difuzată marţi seara, dar care a fost deja relatată de presa italiană.

Berlusconi, care nu a mai fost prezent de foarte multe luni la talk-show-urile televizate seara, a arătat că ţine în continuare foarte mult la soţia sa şi a cerut ca problema sa personală să fie tratată ca atare de către opinia publică. "Îmi pare rău că au căzut la mijloc şi copiii noştri, pe care îi iubesc la modul absolut. Şi cred că sunt pentru ei un tată extraordinar şi foarte iubit", a continuat premierul. El a explicat din nou că se bazează pe un neadevăr lansat de presa de stânga acuzaţia adusă de soţia sa că "frecventează minore", refăcând minut cu minut firul prezenţei sale în urmă cu o săptămână la petrecerea de majorat a tinerei din Napoli şi arătând că nu a făcut nimic indecent, existând fotografii şi declaraţii ale zecilor de persoane prezente care pot atesta afirmaţia sa.

De asemenea, Il Cavaliere a ţinut să răspundă şi criticilor soţiei sale că şi-a găsit timp să meargă la petrecerea de majorat a unei tinere străine, însă le-a neglijat pe cele ale celor trei copii ai săi, deşi a fost invitat. Astfel, el a precizat că a finanţat petrecerea fiicei mai mari, Barbara, organizată la Las Vegas cu toţii amicii şi prietenii ei, cât despre fiica mijlocie, Eleonora, a vorbit cu ea la telefon şi s-a asigurat că aceasta nu are niciun resentiment faţă de tatăl ei şi chiar nu îşi mai aminteşte dacă a făcut sau nu o petrecere la care ar fi fost şi el invitat, iar fiul Luigi nu a făcut niciodată petreceri.

În problema actriţelor şi subretelor care ar fi trebuit incluse pe listele de candidaţi pentru europarlamentare ale partidului său şi care ar fi fost scoase după criticile acide lansate în presă de soţia sa pe această temă, Berlusconi a arătat că lista PdL trebuia să cuprindă 72 de persoane, însă fuseseră pregătite 100 de nume dintre care au fost eliminate în ultimul moment 28, atât bărbaţi cât şi femei. "Velinele (în italiană femeile care apar pe coperţile lucioase ale revistelor n.red.) nu există, este o falsitate absolută ceea ce s-a spus şi s-a scris", a afirmat Berlusconi.

Pe de altă parte, presa italiană, care a devorat în ultimele trei zile în mod telenovelistic scandalul din familia Berlusconi, a informat miercuri că Veronica Lario, deşi nu a înaintat încă acţiunea de divorţ, şi-a angajat deja ca apărător o avocată de 47 de ani şi este hotărâtă să meargă până la capăt în privinţa separării de soţul ei.

Comentatorii presei din Peninsulă, atât de dreapta, cât şi de stânga, consideră de comun acord că un lung proces de divorţ desfăşurat în mod public i-ar crea majore probleme lui Berlusconi în plan politic şi mai ales în perspectiva alegerilor europarlamentare din iunie, lăsând la o parte pretenţiile ce ar putea fi ridicate de soţia, cu care este căsătorit civil din 1990, asupra imperiului său media şi a celorlalte afaceri deţinute de acesta şi însumate la peste 11 miliarde de euro.

Totodată, Berlusconi a fost criticat marţi de cotidianul catolic Avvenire pentru că a permis ca relaţia cu soţia sa să ajungă în stadiul spălării rufelor murdare în public, fiindu-i imputată atitudinea sa din trecut deloc responsabilă din trecut, precum şi pasiunea declarată pentru tinerele actriţe, lucruri care nu cadrează cu responsabilitatea de care ar trebui să dea dovadă un preşedinte al Consiliului de Miniştri. Critica foarte acidă din cotidianul Avvenire, de altfel foarte rezervat, a fost aprobată şi de marţi după-amiază şi de preşedintele conferinţei episcopilor italieni, cardinalul Angelo Bagnasco. "Apelul pentru sobrietate şi responsabilitate din partea tuturor e întotdeauna foarte pozitiv", a spus cardinalul Bagnasco.

×
Subiecte în articol: externe sotia berlusconi