x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Silvio Berlusconi şi-a pierdut fotoliul de senator

Silvio Berlusconi şi-a pierdut fotoliul de senator

27 Noi 2013   •   19:37
Silvio Berlusconi şi-a pierdut fotoliul de senator

Fostul şef al Guvernului italian, Silvio Berlusconi, a fost demis miercuri din postul de senator, o premieră după 20 de ani petrecuţi în Parlament, ca urmare a unei condamnări definitive la un an de închisoare pentru fraudă fiscală.

Preşedintele Senatului, Pietro Grasso, a făcut acest anunţ după ce Senatul a respins de mai multe ori diverse documente vizând contracararea demiterii celui supranumit Il Cavaliere.

Fostul premier îşi pierde nu doar postul de senator, ci şi imunitatea parlamentară, în urma condamnării sale în dosarul Mediaset. Dar el nu va intra probabil la închisoare, apreciază avocaţii săi, Niccolo Ghedini şi Franco Coppi.

"În teorie, orice procuror poate solicita această măsură, dar, considerând actuala situaţie a lui Berlusconi, credem că ar fi vorba despre o ipoteză absolut ireală", a adăugat Coppi, care a subliniat poziţia lui Berlusconi ca lider al principalului partid de dreapta din ţară, Forza Italia, vârsta sa (de 77 de ani) şi faptul că nu există riscul ca fostul premier "să fugă din Italia".



×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi