x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sindromul DSK este molipsitor.

Sindromul DSK este molipsitor.

de Sînziana Stancu    |    25 Mai 2011   •   21:00

Cazul fostului director al FMI, care a demisionat din cauza notoriului scandal sexual cu camerista de la So­fitel, pare sa devina regula in randul clasei politice franceze, cel putin. Ieri, presa din Hexagon dezvaluia ca doua foste subordonate ale unuia dintre membrii Guvernului francez, Geor­ges Tron, secretar de stat insarcinat cu functiile publice, au depus la Parchetul din Paris o plangere impotriva lui, acuzandu-l de 'hartuire sexuala'. Cele doua femei erau foste angajate ale Primariei din Draveil, o loca­litate din apropierea Parisului, al carei primar este chiar Georges Tron.

Le Parisien scrie ca cele doua foste angajate denunta, in plangere, mai multe 'gesturi deplasate' ale oficialului si sustin ca el le-ar fi 'pipait pe picioare' de mai multe ori. Femeile s-au mai plans si ca dupa aceste incidente cu Tron au devenit depresive si s-au gandit chiar sa se sinucida in urma 'veritabilelor agresiuni sexuale ale lui Georges Tron'.

Politicianul francez a respins acuzatiile si le-a cerut avocatilor sai sa depuna si ei o plangere pentru 'acuzatii calomnioase' impotriva celor doua femei. Avocatii lui au ca­lificat, la randul lor, acuzatiile care i se aduc clientului lor ca fiind niste 'baliverne': 'Georges Tron mi-a dat instructiuni sa depun o plangere pentru acuzatii calomnioase. Voi depune aceasta plangere dupa ce voi avea acces la cealalta plangere, depusa impotriva sa la Parchet', a declarat avocatul sau.

La randul sau, nu in ultimul rand, avand in vedere contextul in care survin acuzatiile impotriva lui, Georges Tron a comentat ca 'nu este atat de naiv' incat sa nu isi dea seama de ecourile unui astfel de scandal, dupa cazul Dominique Strauss-Kahn.

×
Subiecte în articol: externe dominique strauss-kahn