x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Singapore: Dovezi împotriva diplomatului român

Singapore: Dovezi împotriva diplomatului român

de Irina Cristea    |    27 Ian 2010   •   00:00

Accidentul din decembrie 2009 care a implicat o maşină a ambasadei României la Singapore s-a produs în timp ce la volanul autoturismului se afla însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice, Silviu Ionescu. Aceasta este concluzia la care au ajuns, până la acest moment, anchetatorii, relateaza publicaţia The Straits Times, în ediţia electronică.

Investigaţiile poliţiei arată că maşina nu a fost furată, aşa cum a afirmat Silviu Ionescu exact în seara de 15 decembrie, când s-a produs accidentul soldat cu moartea unui pieton şi rănirea altor doi. Procurorul de caz a afirmat, ieri, că cel puţin 35 de martori vor fi chemaţi să depună mărturie şi că statul va prezenta dovezi conform cărora diplomatul român în vârstă de 49 de ani este "implicat penal" în decesul tânărului de 30 de ani.

La câteva zile după accident, diplomatul român s-a întors la Bucureşti, motivându-şi absenţa din cadrul anchetei prin probleme de sănătate pe care dorea să şi le trateze în ţară. El a declarat presei din România că nu a fost implicat în vreun fel în accident. La 5 ianuarie, Ministerul Afacerilor Externe a solicitat Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să investigheze cazul şi a decis rechemarea de la post a lui Silviu Ionescu.

×
Subiecte în articol: externe