x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Singurul nepot al lui Hitler i-a implorat pe americani să îi permită să lupte împotriva unchiului său!

Singurul nepot al lui Hitler i-a implorat pe americani să îi permită să lupte împotriva unchiului său!

02 Aug 2012   •   07:40
Singurul nepot al lui Hitler i-a implorat pe americani să îi permită să lupte împotriva unchiului său!

Singurul nepot al lui Adolf Hitler, fiul fratelui vitreg al dictatorului fascist, Alois, si al unei englezoaice, William Patrick Hitler, a fugit din Germania, chiar la inceputul razboiului, in 1939, in Statele Unite. Acolo, tanarul a vrut sa se inroleze in armata americana pentru a lupta impotriva regimului fascist.

William a fost respins de US Army tocmai din cauza legaturii cu Fuhrer-ul. Tanarul a perseverat si a trimis o scrisoare emotionanta presedintelui Franklin D. Roosevelt, in care explica de ce isi doreste sa faca parte din trupele americane.

"Sunt nepotul si singurul descendent al cancelarului si conducatorului Germaniei, care incearca astazi, in cel mai despotic mod posibil, sa subjuge crestinii din lumea intreaga. Imi doresc mai mult decat orice sa lupt alaturi de soldatii americani in aceasta confruntare pentru libertate", scria William in scrisoarea trimisa in 1942, citata de daily.mail.co.uk.

Ulterior, William Patrick, care si-a schimbat numele in Stuart Houston, a fost admis in Marina americana, unde a servit timp de trei ani, inainte de a fi fost lasat la vatra dupa ce a fost ranit.

Nepotul lui Hitler s-a stabilit apoi in Long Island, unde s-a casatorit cu Phyllis Jean-Jacques, care i-a daruit patru baieti. Singurul descendent al Fuhrerului a murit la varsta de 76 de ani, in 1987.

×
Subiecte în articol: nepotul marina americana adolf hitler