x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siria acuză SUA de uciderea sutelor de persoane după un raid aerian

Siria acuză SUA de uciderea sutelor de persoane după un raid aerian

13 Apr 2017   •   16:03
Siria acuză SUA de uciderea sutelor de persoane după un raid aerian

Armata siriană a anunţat că un raid aerian efectuat miercuri seară de coaliţia condusă de Statele Unite a lovit un depozit de gaz toxic aparţinând grupării Statul Islamic (SI), eliberând în aer o substanţă toxică ce a ucis "sute de persoane, inclusiv mulţi civili", informează joi Reuters şi DPA. 

Depozitul respectiv se află în în estul provinciei Deir ez-Zur, conform armatei siriene. ''Acest raid aerian confirmă că organizaţii teroriste, printre care Daesh (acronimul în arabă al grupării Statul Islamic) şi Al-Nosra, posedă arme chimice'', se menţionează într-un comunicat al armatei siriene. 

Anunţul armatei siriene survine la peste o săptămână după ce 87 de persoane au fost ucise în oraşul Khan Shaykhun, situat în nord-vestul Siriei şi aflat sub controlul rebelilor, într-un atac cu arme chimice atribuit regimului condus de preşedintele sirian Bashar al-Assad. Damascul a respins însă aceste acuzaţii. 

Ulterior, Statele Unite au lansat 59 de rachete de croazieră Tomahawk asupra bazei militare Shayrat (centrul Siriei), de unde se presupune că a pornit atacul cu arme chimice care a vizat oraşul Khan Shaykhun, aminteşte Agerpres.

×
Subiecte în articol: siria sua civili arme chimice