x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siria: Rusia a efectuat bombardamente în trei provincii (surse din domeniul securităţii)

Siria: Rusia a efectuat bombardamente în trei provincii (surse din domeniul securităţii)

30 Sep 2015   •   16:53
Siria: Rusia a efectuat bombardamente în trei provincii (surse din domeniul securităţii)

Aviaţia rusă, în cooperare cu armata siriană, a efectuat miercuri primele bombardamente contra unor ''poziţii ale teroriştilor'' situate în trei provincii din Siria, a confirmat o sursă siriană din domeniul securităţii, transmite agenţia France Presse.

''Avioane ruse şi siriene au desfăşurat astăzi mai multe raiduri contra poziţiilor teroriste în Hama, Homs şi Latakia'', în nord-vestul şi centrul ţării, a precizat sursa citată.

Mai mulţi responsabili americani nu au putut preciza care a fost impactul bombardamentului rus, nici cine a fost vizat în mod exact. Totuşi, un oficial american citat de Reuters susţine că loviturile aeriene ruse în Siria nu par să vizeze poziţii ale SI şi că acestea s-ar putea extinde şi în alte zone în afară de Homs. Oficialul a mai precizat că avioanele coaliţiei conduse de SUA continuă să zboare în Siria în ciuda avertismentului rus să elibereze spaţiul aerian.

SUA se află în fruntea unei coaliţii internaţionale care lansează lovituri aeriene asupra poziţiilor grupării Statul Islamic în Siria şi Irak. AGERPRES

×
Subiecte în articol: siria atac aerian aviatia rusa