x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sit nuclear nord-coreean dezafectat: ONU regretă absenţa experţilor internaţionali

Sit nuclear nord-coreean dezafectat: ONU regretă absenţa experţilor internaţionali

24 Mai 2018   •   18:12
Sit nuclear nord-coreean dezafectat: ONU regretă absenţa experţilor internaţionali

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi-a exprimat joi regretul, într-un comunicat, în legătură cu faptul că experţi internaţionali nu au fost chemaţi să asiste la dezafectarea sitului de teste nucleare desfăşurată mai devreme în această zi de Coreea de Nord, informează AFP. 

Antonio Guterres 'salută închiderea anunţată a sitului nuclear de la Punggye-ri de către Coreea de Nord', se spune în comunicatul difuzat de purtătorul său de cuvânt, Stephane Dujarric. 

Totodată, 'este regretabil să experţi internaţionali nu au fost invitaţi să fie martori la această închidere a sitului', subliniază comunicatul. 

'Secretarul general speră că această măsură de încredere va contribui la eforturile în curs pentru o pace durabilă şi la o denuclearizare veritabilă a peninsulei coreene', mai adaugă textul. 

Coreea de Nord a dezafectat joi situl său de teste nucleare situat în nord-estul ţării, în cadrul unei operaţiuni orchestrate de regimul de la Phenian şi care s-a dorit a fi un gest de bunăvoinţă. 

La scurt timp după această ceremonie, preşedintele american Donald Trump a anulat desfăşurarea întâlnirii sale istorice cu omologul nord-coreean Kim Jong Un, prevăzută pentru 12 iunie la Singapore, invocând 'furia' şi 'ostilitatea' Coreei de Nord.AGERPRES

×