x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Site-ul Gawker se va închide săptămâna viitoare

Site-ul Gawker se va închide săptămâna viitoare

18 Aug 2016   •   20:40
Site-ul Gawker se va închide săptămâna viitoare

După aproape paisprezece ani de funcționare, portalul Gawker.com se va închide săptămâna viitoare, se arată într-un mesaj postat chiar pe site-ul publicației. Decizia de a închide Gawker vine la câteva zile distanță după ce Univision a licitat cu succes 135 de milioane de $ pentru alte șase site-uri ale Gawker Media și la patru luni după miliardarul din Silicon Valley Peter Thiel a dezvăluit că se află în spatele campaniei legale clandestine împotriva companiei .

Nick Denton, CEO-ul de ieșire al companiei, a informat angajații despre soarta site-ului joi după-amiază , cu doar câteva ore înainte ca o instanță specială din Manhattan să decidă dacă va aproba suma licitată de Univision pentru alte active Gawker Media.

De unde a început dezastrul

În ultimii ani, Gawker.com a fost ținta mai multor procese. Unul dintre ele este cel în fața fostului luptător de wrestling Hulk Hogan . Acesta a chemat în judecată pe Gawker Media, care deţinea site-ul Gawker şi mai mulţi angajaţi ai Gawker, precum şi o serie de entităţi afiliate, pentru faptul că a postat anumite porţiuni ale unui video cu scene de sex, în care Hogan era surprins alături de Heather Clem, la acea dată, soţia vedetei radio Bubba the Love Sponge. Hogan a intentat procesul pretinzând invadarea intimităţii, încălcarea libertăţii personale şi stres emoţional. Anterior perocesului, avocaţii lui Hogan au pretins că intimitatea mai multor americani era în joc, iar avocaţii de la Gawker au replicat că acest caz ar putea dăuna libertăţii presei în SUA.

Hogan a cerut 100 de milioane de dolari despăgubiri. In martie 2016, juriul a găsit Gawker Media vinovată şi a alocat pentru Hogan daune compensatorii în valoare de 115 milioane de dolari şi 25 de milioane de dolari daune punitive. La trei luni după verdict, compania Gawker a cerut insolvenţa şi a fost scoasă la vânzare.

×
Subiecte în articol: Gawker.com