x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Situație umilitoare pentru SUA la ONU. Cum a votat România în scandalul mutării ambasadei americane la Ierusalim?

Situație umilitoare pentru SUA la ONU. Cum a votat România în scandalul mutării ambasadei americane la Ierusalim?

de Dan Constantin    |    25 Dec 2017   •   15:41
Situație umilitoare pentru SUA la ONU. Cum a votat România în scandalul mutării ambasadei americane la Ierusalim?

Statele Unite au fost părăsite de aliații din NATO și de partenerii din alte alianțe la votul rezoluției privind Ierusalimul în Adunarea ONU. 128 DE ȚĂRI AU CONDAMNAT DECIZIA STATELOR UNITE de a muta Ambasada în Ierusalim.

Doar 9 voturi au respins  rezoluția. Alături de SUA S-AU AFLAT: Israel, Guatemala,Honduras,Insulele Marshall, Micronezia,Nauru, Palau, Togo.

Pentru condamnarea deciziei SUA au votat 128 de țări . Intre acestea,principalii aliați din NATO- Marea Britanie,Germania,Franța- dar  și China, Rusia,Bulgaria a votat în blocul majorității zdrobitoare.

 

România s-a abținut la vot, aflându-se în grupul de 35 de state cu această decizie.La fel au procedat Croația, Cehia, Ungaria,Polonia,Austria, Canada.Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat însă că decizia lui  Trump este firescă. Publicația Politico a menționat că liderul principalului partid de guvernământ a facut declarația după ce Rpmânia s- abținut la vot la ONU.

 

×