x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Slovacia a început ridicarea treptată a restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus

Slovacia a început ridicarea treptată a restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus

22 Apr 2020   •   11:57
Slovacia a început ridicarea treptată a restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus
Sursa foto: wikipedia

Slovacia vrea să ridice restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus în patru etape, a anunţat premierul Igor Matovic, în urma deciziei comitetului de criză, transmite dpa.

Prima fază de relaxare a restricţiilor începe astăzi, cu deschiderea magazinelor mici, cu o suprafaţă de cel mult 300 mp, cu condiţia respectării unor reguli stricte de igienă. Și majoritatea furnizorilor de servicii cu suprafeţe similiare vor putea să redeschidă.

Astăzi se redeschid și centrele sportive, însă doar pentru activităţi care nu includ contacte direct între participanţi, precum tenis sau golf, iar sportivilor nu li se va permite să folosească vestiare sau băi comune.

Vor fi redeschise pieţele în aer liber şi magazinele dealerilor de automobile.

Măsurile de relaxare vor fi retrase dacă numărul infectărilor va creşte din nou.

Taxiurile vor putea funcţiona în etapa a doua, cu condiţia ca şoferul să fie despărţit de pasager printr-un geam de plexiglas.

În faza a doua vor fi permise căsătoriile şi serviciile religioase, iar participanţii trebuie să poarte măşti de protecţie şi să respecte distanţarea socială. Trecerea în cea de-a doua etapă va avea loc peste două săptămâni.

Serviciile în care oamenii au contacte mai apropiate, precum frizeriile sau saloanele de înfrumuseţare, îşi vor putea reîncepe activitatea.

În faza a treia, aşteptată după alte două săptămâni, vor fi redeschise muzeele, magazinele de peste 1.000 mp şi terasele în aer liber ale restaurantelor şi cafenelelor.

Şcolile, grădiniţele, centrele comerciale, piscinele, sălile sportive, de cinema şi teatrele îşi vor putea redeschide porţile în faza a patra.

×
Subiecte în articol: slovacia ridicare restrictii