x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SNAKE, unul dintre cei mai puternici virusi informatici, a paralizat sistemele informatice ale guvernului de la Kiev

SNAKE, unul dintre cei mai puternici virusi informatici, a paralizat sistemele informatice ale guvernului de la Kiev

08 Mar 2014   •   18:16
SNAKE, unul dintre cei mai puternici virusi informatici, a paralizat sistemele informatice ale guvernului de la Kiev
Sursa foto: SNAKE, unul dintre cei mai puternici virusi informatici, a paralizat sistemele informatice ale guvernului de la Kiev

Un virus informatic foarte puternic s-a infiltrat în computere din Ucraina, unde au fost înregistrate deja 22 de cazuri după 2013, an în care a început criza politică în această ţară, potrivit unui raport al organizaţiei BAE Systems, specializată în spionaj informatic, relatează sâmbătă AFP.

Virusul, supranumit Snake, reprezintă "una din ameninţările cele mai sofisticate şi mai persistente dintre cele studiate de noi", notează BAE Systems, într-un raport publicat la Londra. Apărut în 2006, acest virus pare să se fi manifestat mai agresiv după 2013, notează sursa: din 56 de cazuri semnalate în 2010 în întreaga lume, 44 s-au înregistrat de anul trecut.

Ucraina este principala ţintă, cu 22 de cazuri după 2013, din care 14 constatate de la începutul anului 2014, într-un moment în care criza politică ucraineană s-a accelerat după căderea regimului preşedintelui prorus Victor Ianukovici, la sfârşitul lui februarie. Operatorii acestui virus acţionează în fusul orar corespunzător Moscovei, a constatat BAE Systems. Datorită lui  Snake, ei pot avea acces la totalitatea sistemelor pe care le-au infiltrat', precizează raportul.

"Capacitatea acestui virus de a hiberna şi a rămâne inactiv timp de mai multe zile face ca detectarea lui să fie extraordinar de complicată", relevă raportul. Potrivit unui articol publicat sâmbătă de ziarul Financial Times, acest virus s-a infiltrat mai ales în sistemele informatice ale guvernului de la Kiev şi în ale altor organizaţii ucrainene.

×
Subiecte în articol: snake virus kiev informatica guvern kiev ucraina