x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soarta ostatecului roman si conflictul lui Frank Timis cu guvernul din Burkina Faso

Soarta ostatecului roman si conflictul lui Frank Timis cu guvernul din Burkina Faso

de Dan Constantin    |    30 Aug 2015   •   11:01
Soarta ostatecului roman si conflictul lui Frank Timis cu guvernul din Burkina Faso
Sursa foto: Frank Timis / FOTO: radu-tudor.ro

Mesajul cetateanului roman rapit de o miscare islamista in Burkina Faso face un apel si cartre directorul Suleiman al companiei PAN AFRICAN.

Compania apartine lui FRANK TIMIS, care a primit in 2012 concesiunea pentru exploaterea zacamantului de mangan din Tambao.

Citește și A apărut o nouă înregistrare cu Iulian Gherguţ, românul răpit în Burkina Faso

Cand a castigat licitatia, Frank Timis a fost prezentat drept IMPARATUL INCORONAT AL AFRICII DE VEST pentru investitiile in exploatarea resurselor minerale din Sierra Leone, Coasta de Fildes, Senegal, Gambia, Liberia, Niger, Burkina Faso.

Presa locala il adula si il prezenta ca investitor cu sume de peste 4 miliarde dolari. A prezentat in 2013 la o reuniune in fata presedintilor din Coasta de Fildes si Burkina Faso proiectul unei linii ferate care sa lege zacamanul de mangan cu porturile de la Ocean.

Citește și MAE: Celula de criză confirmă că persoana care apare în materialul video e cetăţeanul român Iulian Gherguţ

Ce s-a ales din aceste proiecte?

Din publicatia SIDWAYA aflam ca intre compania Pan African Tambao - subsidiara Timis Corporation - si guvern exista un litigiu, lucrarile la mine fiind suspendate.

Un apel al angajatilor cere in 27 august guvernului sa reia negocierile cu Timis care ameninta ca va duce litigiul la Curtea de Arbitraj International de la Paris, in acest fel angajatii vor fi concediati.

Citește și Radu Tudor: Responsabilitatea principală este a companiei care l-a angajat pe Iulian Gherguţ

DIN LUNA APRILIE, cand au fost retrase autorizatiile de lucru la zacamantul de mangan, personalul se afla in somaj tehnic si NU MAI SUNT PLATITI de 4 luni.

COINCIDENTA. Cetateanul roman a fost rapit in 4 aprilie, exact in zilele cand a fost retrasa licenta de lucru companiei lui Frank Timis.

Ghergut lucra ca agent de securitate la Pan American Tambao, compania la care fac apel rapitorii sa sustina negocierile de eliberare.

×