x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șoc la alegerile din SUA: Un republican celebru o susține pe Harris și îl numește pe Trump o amenințare la adresa democrației

Șoc la alegerile din SUA: Un republican celebru o susține pe Harris și îl numește pe Trump o amenințare la adresa democrației

de Redacția Jurnalul    |    20 Aug 2024   •   01:00
Șoc la alegerile din SUA: Un republican celebru o susține pe Harris și îl numește pe Trump o amenințare la adresa democrației
Sursa foto: Hepta/Un republican celebru o susține pe Harris

Un cunoscut republican o susține pe Kamala Harris. Este vorba despre un judecător celebru, retras din activitate, care îl consideră pe Donald Trump o amenințare la adresa democrației. Va fi pentru prima dată când veteranul republican va vota un democrat.

Judecătorul J. Michael Luttig, retras de la curtea federală de apel, un proeminent specialist în drept conservator, pus în poziție de președintele George H.W. Bush, o susține pe Kamala Harris, potrivit unei informații prezentate în exclusivitate de CNN.

„La alegerile prezidențiale din 2024 există un singur partid politic și un singur candidat la președinție care poate revendica mantaua de apărător și protector al democrației americane, al Constituției și al statului de drept. Ca urmare, voi vota fără ezitare pentru candidatul Partidului Democrat la președinția Statelor Unite, vicepreședintele Statelor Unite, Kamala Harris”, a scris Luttig într-o declarație obținută exclusiv de CNN.

El descrie candidatura lui Donald Trump drept o amenințare la adresa democrației americane. Va fi prima dată când Luttig, un veteran din două administrații republicane, va vota pentru un democrat.

Luttig a jucat un rol important în dezbaterea politică din 2020. Atunci, el l-a sfătuit pe vicepreședintele republican Mike Pence să-l sfideze pe Donald Trump și să certifice alegerile prezidențiale din 2020. Luttig și-a prezentat public argumentele și ulterior a devenit unul dintre criticii lui Trump.

(sursa: Mediafax)

×