x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șoc: Dirijorul ucrainean Iuri Kerpatenko, ucis de ruși în locuința sa din Herson!

Șoc: Dirijorul ucrainean Iuri Kerpatenko, ucis de ruși în locuința sa din Herson!

17 Oct 2022   •   10:40
Șoc: Dirijorul ucrainean Iuri Kerpatenko, ucis de ruși în locuința sa din Herson!

Dirijorul ucrainean Iuri Kerpatenko a fost ucis în locuința sa din Herson, din cauza „refuzului său de a coopera cu ocupanții”, a declarat Ministerul ucrainean al Culturii, citat de Le Figaro.

Dirijorul ucrainean Iuri Kerpatenko a fost împușcat mortal de soldații ruși „în propria sa casă” din Herson, un oraș din sudul Ucrainei, ocupat de la începutul conflictului, a anunțat sâmbătă Ministerul ucrainean al Culturii.

„Crima brutală” a fost comisă din cauza „refuzului lui Kerpatenko de a coopera cu ocupanții”, a adăugat Ministerul, într-un comunicat. El lucra la Filarmonica Regională din Herson din anul 2000, iar în 2004 devenise dirijorul Teatrului Muzical și Dramatic din oraș, care poartă numele lui Mykola Kulich, a precizat sursa citată.

„Iuri Kerpatenko și-a expus deschis pozițiile și a refuzat să părăsească Hersonul ocupat”, a precizat Ministerul Culturii.

„Potrivit rapoartelor din mass-media, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii din 1 octombrie, ocupanții și colaboratorii lor din Orchestra Filarmonicii plănuiau un concert festiv în Herson”, a declarat sursa. Rușii „au vrut ca acest concert să fie o demonstrație a așa-numitei în Herson. Cu toate acestea, dirijorul orchestrei, Iuri Kerpatenko, a refuzat categoric să coopereze cu ocupanții”, a declarat Ministerul.

Rusia a anunțat săptămâna trecută că va organiza evacuarea populației din regiunea Herson către teritoriul său, precizând că răspunde unei cereri a autorităților locale de ocupație amenințate de evoluția contraofensivei armatei ucrainene.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dirijor ucis