x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șoc: Regina, în paradisul fiscal

Șoc: Regina, în paradisul fiscal

07 Noi 2017   •   13:30
Șoc: Regina, în paradisul fiscal

Numele Reginei Elisabeta a II-a, ale unor apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump, ai premierului Canadei, Justin Trudeau, dar şi numele unor vedete de top, precum Madonna sau Bono, sau ale giganţilor „Apple”, „Facebook” sau „Twitter” apar într-o nouă investigaţie privind paradisurile fiscale, intitulată „Paradise Papers”.

La 18 luni de la „Panama Papers”, o nouă dezvăluire despre „optimizările fiscale” ale unora dintre cele mai potente financiar personalităţi din lume apar într-un nou scandal, denumit acum „Paradise Papers”. Peste 381 de jurnalişti, reprezentând 96 de media internaţionale, au avut acces la mai bine de 13 milioane de documente ale casei de avocatură britanice „Appleby”, obţinute de publicaţia „Süddeutsche Zeitung”, scrie „Le Figaro”. Regina Elisabeta a II-a deţine compania care îi administrează bunurile, numită „Ducatul de Lancaster”, şi care a investit 7,5 milioane de dolari în fonduri de investiţii din Insulele Caiman. Acestea, la rândul lor, au investit într-un fond care controlează societatea „Brighthouse”, care a fost în centrul unui mare scandal în Marea Britanie pentru că vindea produse în rate, cu dobândă de 99,9%, persoanelor cu venituri modeste. Numele premierului Canadei, Justin Trudeau, apare şi el citat în anchetă. Unul dintre apropiaţii săi, miliardarul Stephen Bronfman, care a contribuit cu mai bine de 27 de milioane de dolari în campania electorală din 2015, a investit, prin societatea „Claridge”, într-o structură financiară din Insulele Caiman, sustrăgându-se astfel de la plata a milioane de dolari taxe. Informaţia vine în contextul în care Trudeau a anunţat că una dintre priorităţile sale este lupta contra paradisurilor fiscale.

Secretarul american al Trezoreriei, Wilbur Ross, apare şi el citat în anchetă ca având legături de afaceri cu apropiaţi ai preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Numele Reginei Elisabeta a II-a este vehiculat în scandalul „Paradise Papers”.

×
Subiecte în articol: Regina Elisabeta a II-a,