x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șoc: Vedeta americană Brittney Griner va fi transferată într-o colonie penală din Rusia!

Șoc: Vedeta americană Brittney Griner va fi transferată într-o colonie penală din Rusia!

09 Noi 2022   •   10:36
Șoc: Vedeta americană Brittney Griner va fi transferată într-o colonie penală din Rusia!
Sursa foto: Hepta

Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner este transferată într-o colonie penală din Rusia, anunță avocații sportivei condamnate de ruși pentru trafic de droguri.

Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner este mutată într-o colonie penitenciară din Rusia, unde urmează să execute restul pedepsei de nouă ani pentru contrabandă cu droguri.

Griner „este acum în drum spre o colonie penală", au declarat, miercuri, avocații ei pentru CNN.

Avocații au mai spus că nu știu în ce închisoare va ajunge baschetbalista.

„Nu avem nicio informație cu privire la poziția ei actuală exactă sau la destinația ei finală. În conformitate cu procedura standard din Rusia, avocații, precum și Ambasada SUA, ar trebui să fie notificați la sosirea ei la destinație. Notificarea este dată prin poșta oficială și, în mod normal, durează până la două săptămâni pentru a fi primită", au declarat avocații Maria Blagovolina și Alexander Boykov.

Nici agenții lui Griner nu știu unde se află sportiva. Ei se declară îngrijorați deoarece coloniile penitenciare rusești sunt cunoscute pentru lipsa de igienă și de acces la asistență medicală.

„Principala noastră preocupare continuă să fie sănătatea și bunăstarea lui BG. În timp ce trecem prin această fază foarte dificilă în care nu știm exact unde se află BG sau cum se simte, cerem sprijinul publicului care continuă să scrie scrisori și să își exprime dragostea și grija pentru ea", a declarat agentul Lindsay Colas.

Luna trecută, Griner a pierdut apelul împotriva unei sentințe de nouă ani de închisoare pentru droguri. Ea a fost reținută în februarie și condamnată în august pentru introducerea de droguri în Rusia.

Ea și-a cerut scuze în repetate rânduri pentru că a adus o cantitate mică de canabis în Rusia, unde a jucat baschet în vacanța sezonului american.

Detenția lui Griner este văzută în occident drept o armă politică pe care Vladimir Putin o folosește împotriva aliaților Ucrainei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: brittney griner inchisoare rusia