x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SOMALIA. Ministrul apărării scapă neatins din trei atentate succesive în aceeaşi zi

SOMALIA. Ministrul apărării scapă neatins din trei atentate succesive în aceeaşi zi

16 Feb 2010   •   00:00

Cheikh Youssouf Mohammad Siad, ministrul somalez al apărării, a scăpat cu viaţă din trei atentate succesive cu bombă luni, în capitala ţării, Mogadiscio, informează Agerpres.



Convoiul fostului şef de război cunoscut sub numele de Inda"ade /Ochi albi/ a fost ţinta a trei atentate cu explozibil pe drumul spre Palatul prezidenţial şi spre port, sectoare ale capitalei controlate încă de guvern şi de forţa de pace a Uniunii Africane.

"Aceste atacuri nu fac decât să mă încurajeze să continui lupta împotriva rebelilor", a declarat ministrul presei, relatându-şi peripeţiile dintr-o zi încărcată: "Un kamikaze la bordul unei maşini-capcană a percutat spatele uneia dintre maşinile convoiului meu. Eu eram în maşina din faţa acesteia. Când am încercat să venim în ajutorul răniţilor, o altă maşină care staţiona a explodat. Încărcătura a fost detonată de la distanţă. Tentativa noastră de a veni din nou în ajutorul răniţilor a fost stopată de o a treia explozie. De această dată, încărcătura explozivă se afla într-o roabă", a precizat el

În pofida acestui triplu atentat, doar doi dintre bodyguarzii ministrului au fost răniţi, singura persoană ucisă fiind un trecător care s-a aflat într-un loc nepotrivit într-un moment care i-a fost fatal, susţine ministrul.

Din luna iunie 2009, cinci miniştri somalezi au fost ucişi în atentate sinucigaşe. Guvernul promite de mai multe săptămâni să lanseze o vastă ofensivă pentru a alunga din capitală grupurile rebele care vor să-l răstoarne de la putere şi să impună ţării sharia /legea islamică/.

×
Subiecte în articol: externe