x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Somalia: Un nou atac al mişcării al-Shebab la Mogadiscio

Somalia: Un nou atac al mişcării al-Shebab la Mogadiscio

31 Iul 2016   •   13:45
Somalia: Un nou atac al mişcării al-Shebab la Mogadiscio

Două maşini capcană au explodat duminică în capitala Somaliei, Mogadiscio, la intrarea în sediul Departamentului pentru Investigaţii Criminale, care a fost apoi atacat de persoane înarmare ce au pătruns în clădire, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Luptele sunt în desfăşurare, iar conform bilanţului provizoriu al victimelor au fost ucise 7 persoane, dintre care două sunt din rândul atacatorilor, şi rănite alte 12.

Atacul a fost revendicat de gruparea islamistă radicală al-Shebab, afiliată al-Qaida, şi este al doilea pe care ea îl comite la Mogadiscio săptămâna aceasta, marţi cel puţin 13 persoane fiind ucise la aeroport tot în urma unui dublu atac cu maşină capcană.

Aceasta este metoda predilectă prin care militanţii al-Shebab execută atacurile, exploziile fiind adesea urmate la faţa locului de acţiunea unui comando bine înarmat, cu obiectivul de a face cât mai multe victime. În acest mod au fost atacate recent şi mai multe hoteluri din capitala somaleză.

Confruntată cu puterea de foc superioară a trupelor Uniunii Africane, mişcarea al-Shebab a fost nevoită să abandoneze capitala Mogadiscio în august 2011. Ea a pierdut de atunci majoritatea bastioanelor pe care le controla, dar ocupă în continuare vaste zone rurale de unde lansează operaţiuni de gherilă, inclusiv asupra capitalei.

AGERPRES

×