x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sondaj - Sarko plăteşte pentru oalele sparte

Sondaj - Sarko plăteşte pentru oalele sparte

de Anca Aldea    |    07 Ian 2008   •   00:00
Sondaj - Sarko plăteşte pentru oalele sparte
Sursa foto: MUHAMMAD HAMED/

Preşedintele Franţei a inceput să-şi piardă din popularitate, scrie publicaţia Le Parisien. Potrivit unui sondaj de opinie citat de Le Parisien, cota de incredere a lui Nicolas Sarkozy a scăzut sub pragul de 50%, pentru prima dată de la alegerea sa ca şef al statului, la 6 mai 2007.

Astfel, in Sarkozy şi-au exprimat increderea doar 48% dintre francezi, faţă de 55% in decembrie. Numărul francezilor care nu au inceredere in preşedintele lor a crescut la 45%, faţă de 38% in urmă cu o lună, iar şapte la sută dintre persoanele interogate au refuzat să se pronunţe. Le Parisien susţine că unul dintre motivele pentru care Sarkozy a inceput să-şi piardă din credibilitate are legătură cu vizita, considerată controversată de presa din Hexagon, a liderului libian Muammar Kadhafi la Paris. Potrivit publicaţiei, francezii au fost deranjaţi şi de incertitudinile privind puterea de cumpărare, precum şi de mediatizarea excesivă a vieţii personale a preşedintelui.


O ZI MARE. Sarkozy va avea ocazia măine să-i impace pe sceptici. El va susţine o conferinţă de presă in care va aborda toate subiectele fierbinţi ale momentului - puterea de cumpărare, piaţa muncii, negocierile sociale, ipoteza unei remanieri ministeriale şi celebra "notare" a membrilor Guvernului, alegerile municipale şi cantonale din 9 şi 16 martie. Pe agenda lui Sarkozy se află şi subiecte mai picante, cum ar fi călătoriile pe care le-a efectuat alături de iubita sa, Carla Bruni. De altfel, zvonurile că Sarko şi Carla s-ar putea căsători curănd au inceput să apară tot mai mult in presa franceză. Publicaţia Journal de Dimanche scria ieri că mariajul celor doi va avea loc la 8 sau 9 februarie. Biroul de presă de la Palatul Elysee a refuzat să comenteze informaţiile, precizează Journal de Dimance, citat de Reuters.

×
Subiecte în articol: externe