x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sora lui Kim Jong-un va fi prezentă la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud

Sora lui Kim Jong-un va fi prezentă la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud

07 Feb 2018   •   11:50
Sora lui Kim Jong-un va fi prezentă la Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud

Sora liderului Coreei de Nord, Kim Jong-un, îşi va face debutul pe scena lumii când va vizita Coreea de Sud pentru a participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă, potrivit Ministerului Unificării din Coreea de Sud, scrie The Guardian.

Phenianul a anunţat Coreea de Sud de faptul că sora liderului nord-coreean, Kim Yo-jong, va fi acompaniată de preşedintele Marii Adunări Naţionale, Kim Yong-nam, împreună cu preşedinta Comitetului Sportiv Naţional, Choe Hwi, şi Ri Son-gwon, cea care a condus discuţiile inter-coreene în ultimele săptămâni.

Includerea lui Kim Yo-jong în delegaţie este “semnificativă”, pentru că aceasta ocupă o funcţie importantă în partidul aflat la conducerea Coreei de Nord, potrivit declaraţiilor făcute de Ministerul Unificării din Seul, miercuri.

Prezenţa lui Kim Yo-jong ar putea fi o sursă de dispută între Seul şi Washington, în condiţiile în care aceasta a fost trecută pe lista neagră, anul trecut, de către Departamentul Finanţelor din SUA sub acuzaţii de încălcare a drepturilor omului şi cenzură, în timp ce lui Choe îi este interzisă călătoria în urma sancţiunilor Consiliului de Securitate ONU.

Kim Yo-jong este vicedirectoare a departamentului de propagandă, care se ocupă de mesajele ideologice trimise prin media. Choe a lucrat în trecut pentru aceeaşi organizaţie.

“Unul dintre punctele pozitive ale vizitei ei este faptul că poate livra mesaje directe din partea lui Kim Jong-un. Ceea ce ridică o problemă este faptul că aceasta vine împreună cu Choe Hwi ... Acest fapt ridică îngrijorări că Nord Coreea intenţionează să folosească Olimpiada ca un instrument de propagandă decât ca o posibilă deschidere spre un dialog semnificativ cu Coreea de Sud”, a spun un profesor de la Academia Diplomatică Naţională Coreeană din Seul, Shin Beom-chul.

×