x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soţia lui Berlusconi vrea să divorţeze

Soţia lui Berlusconi vrea să divorţeze

de Mihaela Matachita    |    04 Mai 2009   •   00:00
Soţia lui Berlusconi vrea să divorţeze
Sursa foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERS

Excedată de comportamentul soţului său, premierul italian Silvio Berlusconi, Veronica Lario a hotărât să divorţeze după 30 de ani de căsnicie şi luptă cu "prietenele" acestuia.



Ziarele din Peninsulă titrau ieri cu litere mari pe prima pagină: "Decizia Veronicăi: adio Silvio", publica LaStampa, cotidian al grupului Fiat, sau "Veronica, adio lui Silvio: Am decis, cer divorţ", scria La Reppublica, ziar de stânga. Amândouă publicaţiile, care citează ca surse "prieteni şi apropiaţi", după cum relata AFP, afirmă că Veronica a contactat deja un avocat "de încredere" căruia i-a cerut ca procedura de divorţ să înceapă cât mai repede.

Cu numai trei zile în urmă, ea l-a atacat dur pe Silvio pentru intenţia acestuia de a include starlete pe listele electorale ale partidului său pentru alegerile europarlamentare din iunie. Premierul a făcut pasul înapoi.

Picătura care a umplut paharul răbdării ar fi fost participarea lui Silvio (72 de ani), acum o săptămână, la Napoli, la o petrecere dată de o jună blondă, Noemi Letizia, cu ocazia împlinirii vârstei de 18 ani, un"bobocel" cu perspective în prezentarea de lenjerie. Or, potrivit Veronicăi (52 de ani), Silvio nu a participat niciodată la aniversările propriilor copii. "Căsnicia mea s-a terminat. Nu pot râmâne cu un bărbat care umblă cu minore", i-ar fi spus Veronica unei prietene, potrivit cotidianului La Repubblica.

"Să citesc în ziare că umblă cu o minoră (...) că ea îi spune «papy» şi că vorbeşte despre întâlnirile lor la Roma şi Milano, asta e pur şi simplu de neacceptat", cita La Stampa vorbele Veronicăi. AFP aminteşte că Silvio Berlusconi şi Veronica Lario s-au cunoscut în 1980, pe când ea dansa topless într-un teatru din Milano, şi au făcut căsătoria civilă zece ani mai târziu, cuplul având trei copii: Barbara (24 de ani), Eleonora (22 de ani) şi Luigi (20 de ani).

Veronica Lario, care aproape că nu a fost niciodată prezentă alături de soţul ei, l-a criticat pe Silvio şi acum doi ani pentru că acesta îi făcuse complimente în public unei femei frumoase, Mara Carfagna, model topless şi ulterior ministru.

MARELE SEDUCĂTOR
La rândul său, seriosul cotidian britanic The Times consacra spaţiu ieri "Marelui Seducător", explicând sobrului public anglican că înclinaţia etern-bronzatului miliardar pentru cuceriri feminine este larg acceptată de italieni. Dar nu şi de nevastă! Ziarul mai preciza că Veronica le-a atacat public pe eurocandidatele soţului, o balerină, o actriţă, o cântăreaţă, o regină a frumuseţii, numindu-le "gunoaie fără ruşine pentru distracţia împăratului".

Totuşi, potrivit The Times, această ieşire a Veronicăi s-ar datora mai curând "complicatelor îngrijorări dinastice legate de imperiul de afaceri Berlusconi".

×
Subiecte în articol: externe silvio