x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soția premierului britanic încasează dividende de circa 1,5 milioane de lire sterline de la o companie care activează în Rusia

Soția premierului britanic încasează dividende de circa 1,5 milioane de lire sterline de la o companie care activează în Rusia

07 Noi 2022   •   15:13
Soția premierului britanic încasează dividende de circa 1,5 milioane de lire sterline de la o companie care activează în Rusia
Sursa foto: Hepta

Compania care îi plătește soției premierului britanic, Akshata Murthy, 11,5 milioane de lire sterline pe an, operează încă pe piața din Rusia.

Akshata Murthy este fiica miliardarului indian N. R. Narayana Murthy, fondator al companiei indiene de IT Infosys. Ea deține un pachet de 0,93% din Infosys, ceea ce o face una dintre cele mai bogate femei din Regatul Unit.

Infosys operează încă în Federația Rusă, la 8 ani de la invazia în Ucraina. Însă India nu a impus sancțiuni economice Moscovei, așa cum au făcut statele occidentale. Cu toate acestea, compania a anunțat, în martie 2022, că se va retrage dar mai dispune încă de un birou în capitala acestei țări, și plătește subcontractanți pentru a presta servicii IT pentru un client global, scrie businessinsider.in.

La biroul din Moscova, Infosys mai are angajați în posturi administrative, potrivit unor surse citate de The Guardian. Aceștia se ocupă cu strângerea echipamentului informatic dar un purtător de cuvând al societății a declarat că s-au luat măsuri pentru „suspendarea operațiunilor în Rusia” iar angajații care lucrează la proiectele clienților „au fost transferați” iar firma plătește doi surcontractanți care lucrează cu un client. 

„Infosys nu are nicio relație activă cu întreprinderile locale din Rusia. Procesul de tranziție a câtorva parteneri și personal administrativ rămas este în desfășurare”.

Akshata Murthy, soția premierului Marii Britanii, Rishi Sunak, primește dividende anuale în valoare de 11,5 milioane de lire sterline, respectiv 13,1 milioane de dolari, din participația sa la Infosys, care valorează aproximativ 785 de milioane de dolari. Întrucât soțul său este acum premier al Marii Britanii, ea a acceptat să plătească în acest an impozit pe dividende în această țară.

„Nici Akshata Murty și nici membrii familiei ei nu au nicio implicare în deciziile operaționale ale companiei”, a transmis un purtător de cuvând al guvernului britanic. 

 

×
Subiecte în articol: rishi sunak akshata murthy infosys