x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spăare de bani? - BAE, anchetată in Elveţia

Spăare de bani? - BAE, anchetată in Elveţia

de Irina Cristea    |    14 Mai 2007   •   00:00
Spăare de bani? - BAE, anchetată in Elveţia
Sursa foto: DAN MIHAESCU/

Compania BAE Systems face obiectul unei anchete penale şi in Elveţia, scrie săptămănalul britanic Sunday Times.


Â

Compania BAE Systems face obiectul unei anchete penale şi in Elveţia, scrie săptămănalul britanic Sunday Times.

 Autorităţile de la Berna suspectează cel mai mare contractor de armament din Marea Britanie, de la care Romănia a achiziţionat două fregate, de dare de mită, corupţie şi spălare de bani. Un purtător de cuvănt al procurorului federal din Elveţia a declarat, citat de Sunday Times, că la baza deciziei de a demara ancheta se află un raport al autorităţii naţionale pentru prevenirea spălării de bani.

Â
Săptămănalul britanic subliniază că decizia autorităţilor elveţiene pune in dificultate Londra. Oficiul pentru Infracţiuni Grave (Serious Fraud Office) a sistat, anul trecut, o anchetă privind achiziţionarea de către Arabia Saudită a mai multor avioane de luptă furnizate de către BAE Systems. La acel moment au fost invocate raţiuni de securitate internă.

Â

BĂNUIELI DIN TRECUT. Sunday Times relata, anul trecut, că SFO a cerut pe durata anchetei informaţii despre anumite conturi elveţiene prin intermediul cărora s-au făcut plăţi de milioane de euro. SFO bănuia că aceşti bani provin de la BAE şi că sunt utilizaţi in conturile offshore ale unor terţi implicaţi in tranzacţionarea contractelor. BAE Systems este acuzată că a oferit "atenţii financiare" pentru a facilita obţinerea de contracte in Romănia, Tanzania, Chile şi Republica Cehă. Reprezentanţii companiei au negat in permanenţă acuzaţiile.

Â


×
Subiecte în articol: externe