x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spania - Piroman căutat de poliţie pentru incendiul care a distrus 800 ha de pădure

Spania - Piroman căutat de poliţie pentru incendiul care a distrus 800 ha de pădure

06 Sep 2016   •   18:07
Spania - Piroman căutat de poliţie pentru incendiul care a distrus 800 ha de pădure

Forţele de ordine căutau marţi un piroman suspectat că ar fi provocat focul care a distrus luni peste 800 de hectare de pădure în apropiere de Benidorm (estul Spaniei) în timp ce un alt incendiu a fost declarat în insula Menorca (arhipelagul Balearelor), potrivit serviciilor Protecţiei Civile citate de AFP. 

Incendiul de marţi a determinat evacuarea a aproximativ 500 de persoane, au informat serviciile Protecţiei Civile din insulele Baleare. 

În acest timp pe coasta de est a Spaniei, Garda Civilă căuta presupusul autor al incendiului declanşat duminică seară. "Totul arată că ar putea fi vorba de un incendiu provocat, mai ales de declanşarea mai multor focare în locuri diferite", a declarat o sursă a Gărzii Civile. 

Duminică seara, incendiul a fost declarat în această zonă turistică din regiunea Valencia, la sud de Costa Blanca în localităţile Benitatchell şi Javea. Casele au fost mistuite de flăcări, alături de numeroase autoturisme, potrivit imaginilor surprinse de un fotoreporter al AFP. Peste 1.400 de persoane au fost evacuate şi instalate în stabilimente şcolare. 

Potrivit unui nou bilanţ transmis marţi AFP de serviciul de urgenţă din Valencia, incendiul a mistuit luni seara aproximativ 812 hectare de pădure din jurul localităţii. 

"Focul evoluează în mod favorabil", a informat totuşi marţi dimineaţă pe contul său de Twitter Juan Carlos Moragues, responsabil regional al Comunitat Valenciana.AGERPRES

×