x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spania - Plecaţi la muncă, imobilizaţi in parcare

Spania - Plecaţi la muncă, imobilizaţi in parcare

de Carmen Plesa    |    03 Sep 2007   •   00:00

Un autocar care ducea la muncă 65 de romăni a fost reţinut, vineri, după intrarea in Spania, pentru nereguli la tacograf, iar pasagerii incă mai aşteptau, aseară, să fie preluaţI din parcarea de pe o autostradă de lăngă localitatea Oiartzun, informează Noticias de Gipuzkoa.


ŞOFERII - IN NEREGULĂ. Maşina a plecat de la Craiova, a făcut un drum de 72 de ore prin Ungaria, Austria, Italia şi Franţa, şi mai avea o zi pănă să ajungă la destinaţie, in localitatea spaniolă Malaga. Vineri dimineaţă, la puţin timp după ce a intrat in Spania, la un control rutier, poliţia a decis să imobilizeze autocarul din cauza unor probleme la tacograful şoferilor.


SEZONIERI iN AGRICULTURĂ. Cei 65 de pasageri au plătit firmei romăno-portugheze care deţine autocarul căte 110 euro, pentru a ajunge la Badajoz şi la Malaga, unde intenţionau să se angajeze ca sezonieri, in agricultură. Din parcarea in care sunt imobilizaţi şi pănă la destinaţie mai sunt căteva sute de kilometri- o zi de mers cu maşina.


AJUTAŢI DE SPANIOLI. Serviciul de urgenţe le-a asigura romănilor băuturi, măncare şi pături. O mamă şi cei patru copii minori care călătoreau cu autobuzul au fost mutaţi intr-un adăpost, pănă cănd maşina işi va putea continua drumul.

Din cele 65 de persoane care călătoreau cu autobuzul, aseară se mai aflau in parcare 25. Restul şi-au plătit singuri drumul pănă la destinaţie sau au mers la rude şI prieteni.

Patronul firmei căria ii aparţine autocarul refuză să plătească amenda de 14.000 de euro stabilită de poliţie.


FĂRĂ BANI. "Nu putem să plecăm pentru că nu mai avem nici un ban. Nu avem ce să facem decăt să aşteptăm", le-a spus jurnaliştilor spanioli Ionuţ Mihai Boran (17 ani), unul dintre pasagerii rămaşI in parcare.

Ministerul de interne a confirmat pentru ziarul spaniol că autocarul, inamatriculat in Portugalia, a fost imobilizat pentru nereguli la tacograf. Cei doi şoferi depăşiseră orele regulamentare de condus. Autocarul nu va putea pleca pănă cănd nu va fi plătită amenda.

×
Subiecte în articol: diaspora