x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spania: un român a fost achitat, după ce făcuse deja 4 ani de puşcărie

Spania: un român a fost achitat, după ce făcuse deja 4 ani de puşcărie

de Carmen Plesa    |    20 Ian 2010   •   00:00

Tribunalul Suprem din Spania a absolvit un tânăr român care stătea de patru ani în închisoare şi care fusese condamnat să petreacă 10 ani după gratii, pentru o faptă comisă în ianuarie 2006, informează El Dia de Ciudad Real.

Românul Vasile Mih a fost condamnat, în urmă cu un an, la 10 ani de închisoare, pentru provocarea de leziuni grave.

După patru ani petrecuţi în închisoare, Tribunalul Suprem a decis ieri că românul nu a acţionat intenţionat pentru a-l răni pe spaniolul Benito Serrano, într-o dispută de stradă care a avut loc la 3 ianuarie 2006, într-un cartier central din localitatea spaniolă Tomelloso.

În ianuarie 20006 au fost arestaţi, alături de Vasile Mih, alţi doi români - Sorin Moraru şi Cosmin Iosif Covaci - care s-a demonstrat că au fost, de fapt, autorii loviturilor primite de spaniol. În urma disputei cu românii, spaniolul s-a ales cu o cicatrice şi pierderea totală a simţului olfactiv, din cauza loviturilor puternice primite.

Vasile Mih a recunoscut că a participat la scandal, dar a spus că era beat şi că n-a făcut decât să arunce pe spaniol conţinutul sticlei pe care o ţinea în mână. Magistraţii au hotărât însă, în urmă cu un an, că cei trei români sunt la fel de vinovaţi, aşa că toţi au primit câte 10 ani de închisoare.

După ce Mih a fost achitat, avocatul lui Vasile Mih a anunţat că va cere compensaţii financiare pentru timpul pe care clientul său l-a petrecut în puşcărie.
"Vom cere 300.000 de euro, câte 75.000 pentru fiecare an de închisoare", a spus Pedro María Román.

În ianuarie 2006, Vasile Mih avea 19 ani şi venise de puţin timp în Tomelloso, unde munceau mama şi sora sa.

Împreună cu cei doi amici a traversat strada făcându-l pe localnicul Benito Serrano, care circula în maşina sa, să frâneze brusc. Sorin Moraru a dat cu piciorul în portiera maşinii, iar şoferul a coborât. Atunci, şi Sorin Moraru, şi  Cosmin Iosif Covaci au început să-l lovească, primul cu un fier smuls de la un bar din apropiere, iar al doilea cu o sticlă de vin, pe care i-a spart-o spaniolului de faţă.

×
Subiecte în articol: diaspora