x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spionaj cu pasaje din Biblie

Spionaj cu pasaje din Biblie

de Sînziana Stancu    |    19 Mai 2009   •   00:00

Fostul secretar american al Apărării, Donald Rumsfeld ataşa în mod regulat rapoartelor serviciilor de informaţii destinate preşedintelui George W. Bush pasaje din Biblie, relatează revista GQ.



Rumsfeld utiliza fotografii ale soldaţilor americani din Irak ca suport pentru aceste pasaje biblice, pentru a-şi face o imagine bună în faţa lui Bush, conform jurnalistului Robert Draper, care este şi autorul unei cărţi despre preşedinţia Bush, "Dead Certain", bine primită de critici la lansare.

Pasajele din Biblie apăreau pe prima pagină a rezumatelor realizate de serviciile de informaţii, pregătite de Pentagon pentru Bush. După o tinereţe "zgomotoasă" în care după cum a recunoscut fostul preşedinte american, a trecut prin mai toate "plăcerile" vieţii, inclusiv băutură şi droguri, el s-a reîntors într-o bună zi la Biblie, iar de atunci n-a mai lăsat-o din mână şi a devenit un creştin reconvertit.

Unul dintre aceste documente pe care Rumsfeld obişnuia să i le înmâneze personal, din 31 martie 2003, era o fotografie a unui tanc ce avansa în deşert la circa 10 zile după declanşarea operaţiunilor din Irak de către Statele Unite, pentru înlăturarea de la putere a regimului lui Saddam Hussein. Fotografia era însoţită de Epistola lui Pavel către efeseni: "De aceea, luaţi toate armele Domnului, pentru a putea rezista în ziua rea şi a rămâne fermi după ce aţi depăşit totul".

×
Subiecte în articol: externe