x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata israeliană spune că va ajuta la evacuarea bebelușilor din spitalul Al-Shifa din Gaza

Armata israeliană spune că va ajuta la evacuarea bebelușilor din spitalul Al-Shifa din Gaza

de Redacția Jurnalul    |    11 Noi 2023   •   22:50
Armata israeliană spune că va ajuta la evacuarea bebelușilor din spitalul Al-Shifa din Gaza
Sursa foto: Hepta

Armata israeliană a declarat sâmbătă că va ajuta la evacuarea bebelușilor din cel mai mare spital din Gaza, Al-Shifa, pe fondul luptelor intense dintre soldați și militanți palestinieni din jurul unității. Doi bebeluși prematuri au murit la spital, din cauza lipsei de curent electric.

"Angajații spitalului Al-Shifa au cerut ca mâine să ajutăm bebelușii din departamentul de pediatrie să ajungă la un spital mai sigur. Vom oferi asistența necesară", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, într-un briefing televizat, conform AFP.

Anterior, sâmbătă, medicii au declarat că doi bebeluși prematuri au murit la spitalul din orașul Gaza, când unitatea de terapie intensivă neonatală nu a mai putut funcționa din cauza lipsei de curent electric.

"Există un risc real pentru viețile altor 37 de bebeluși prematuri", a declarat organizația Physicians for Human Rights Israel, citând medici de la spitalul Al-Shifa.

Un chirurg din spital, Mohammed Obeid, a confirmat decesele nou-născuților și a declarat că un pacient adult a murit, de asemenea, pentru că nu a existat curent electric pentru ventilatorul său.

"Vrem ca cineva să ne dea garanția că poate evacua pacienții, pentru că avem aproximativ 600 de pacienți internați", a spus el, într-o înregistrare audio publicată de organizația de caritate medicală Medici fără Frontiere (MSF).

Contactați telefonic de AFP, martorii de la spital au declarat că au existat focuri de armă neîncetate, atacuri aeriene și focuri de artilerie care au împiedicat oamenii să se miște chiar și în interiorul spitalului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: spitalul Al-Shifa Israel fasia gaza