x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SPONSORIZARE EUROPEANĂ - Bani pentru copiii exploataţi

SPONSORIZARE EUROPEANĂ - Bani pentru copiii exploataţi

de Mara Raducanu    |    25 Sep 2008   •   00:00
SPONSORIZARE EUROPEANĂ - Bani pentru copiii exploataţi

Scotland Yard-ul va face echipă cu Poliţia Română într-o operaţiune de un milion de lire sterline pentru a combate traficul de copii în Marea Britanie.



Scotland Yard-ul va face echipă cu Poliţia Română într-o operaţiune de un milion de lire sterline pentru a combate traficul de copii în Marea Britanie.

Echipa este finanţată de Comisia Europeană şi va avea sediul în Westminster, unde se desfăşoară intense activităţi criminale ce implică grupări de romi care exploatează copii. Pentru această operaţiune, poliţiştii vor fi asistaţi de Agenţia de Vămi a Marii Britanii şi de Centrul de Trafic Uman din Regatul Unit. Poliţiştii britanici estimează că fiecare copil poate aduce bandelor de infractori până la 100.000 de lire sterline pe an, în vreme ce întreaga afacere se ridică la un miliard de lire sterline pe an. Deşi Mediafaxul a precizat ieri în cadrul ştirii prezentate că Poliţia Română a confirmat informaţia, contactat de ziarul nostru pentru mai multe informaţii legate de operaţiune, Biroul de presă al poliţiei a afirmat “că nu există un comunicat oficial pe această temă, informaţiile fiind obţinute de redactorul agenţiei din surse proprii”.

INFRACŢIUNI ÎN CREŞTERE

Autorităţile  susţin că există în jur de 1.000 de copii exploataţi pe străzile Marii Britanii, aceştia fiind forţaţi să cerşească, să fure din poşete şi din buzunare.Copiii folosiţi în activităţi infracţionale sunt învăţaţi diferite tehnici pentru a fura cărţi de credit, bani şi telefoane. Potrivit Evening Standard, de la 1 ianuarie 2007, infracţiunile în care au fost implicaţi cetăţeni români din Marea Britanie au crescut cu mai bine de 700%. Poliţiştii au organizat raiduri în 15 domicilii din Slough, anul acesta, după o anchetă de opt luni de zile. Dintre cei 221 de rezidenţi ai caselor, 33 erau copii cu vârste între 10 şi 17 ani, iar 74 aveau sub 10 ani. La o lună după raiduri, furturile din buzunare în Westminster au scăzut cu 160%. Proiectul va include şi oportunităţi de reabilitare pentru cei exploataţi de grupările criminale. “Desigur, nu numai românii sunt cei care cauzează această problemă. Sunt romii care exploatează romi. Scopul este să aducem în faţa justiţiei pe cei acuzaţi de trafic de fiinţe umane şi exploatarea membrilor vulnerabili ai comunităţii rome. Vom căuta să demontăm reţelele criminale prin orice modalităţi, urmărind penal suspecţi atât în România, cât şi aici. Vom urmări şi confisca câştigurile infracţionale”, a spus Bernie Gravett, şef al poliţiei din Westminster.

“Scopul este să aducem în faţa justiţiei pe cei acuzaţi de trafic de fiinţe umane”

Bernie Gravett - şef al Poliţiei din Westminster

×
Subiecte în articol: externe