x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sprijin de criză pentru industria modei

Sprijin de criză pentru industria modei

de Irina Cristea    |    26 Ian 2010   •   00:00

Pentru ca Parisul să rămână capitala mondială a modei chiar şi în vremuri de criză, Guvernul francez vine în sprijinul designerilor printr-un sistem de credite garantate de stat, relatează Reuters, preluat de Mediafax.



Măsura este în stadiul de proiect în ţara unde industria modei este văzută ca parte a patrimoniului cultural naţional, iar nume cu greutate în domeniu, cum ar fi Cacharel sau Christian Lacroix, fac faţă cu greu recesiunii. Ministrul Industriei, Christian Estrosi, a anunţat că vrea să impună unor bănci să dezvolte servicii specializate de creditare a firmelor de design vestimentar, dar şi a celor din alte domenii de creaţie, iar statul să acţioneze ca garant pentru anumite împrumuturi. Ministrul a mai spus că ar putea fi făcute excepţii de la regula celor 35 de ore lucrătoare pe săptămână din Franţa pentru angajaţii din companiile de modă care trebuie să muncească mai mult înaintea prezentărilor.

Guvernanţii francezi se gândesc să înfiinţeze şi o şcoală de design şi creaţie. Estrosi a mai spus că Parisul trebuie să fie atent la celelalte capitale ale modei, printre care se numără New York, Londra şi Berlin, care iau măsuri să îşi apere şi să îşi promoveze creaţiile autohtone. De asemenea, Guvernul francez doreşte să ajute mărci de top, precum Hermes şi Dior, şi să conserve eticheta "Made in France", ce implică o anumită imagine şi preţuri ridicate.

Declaraţiile ministrului vin după o întâlnire pe care a avut-o cu editorul revistei Vogue, Anna Wintour, care i-a expus părerile ei asupra industriei modei.

În industria modei din Franţa lucrează în jur de 125.000 de persoane.

×
Subiecte în articol: externe