x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stare de urgenţă în Ungaria, ca urmare a creşterii nivelului Dunării

Stare de urgenţă în Ungaria, ca urmare a creşterii nivelului Dunării

04 Iun 2013   •   12:54
Stare de urgenţă în Ungaria, ca urmare a creşterii nivelului Dunării
Sursa foto: EPA/ROLAND SCHLAGER

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a decretat stare de urgenţă ca urmare a inundaţiilor cauzate de nivelul crescut al apelor pe Dunăre, stare ce va intra în vigoare marţi după-amiază, informează agerpres.ro.

Potrivit unor date primite din Austria, niveluri record sunt aşteptate pe Dunăre începând de miercuri, a anunţat premierul ungar, în cadrul unei conferinţe de presă, după o reuniune a unui comisii guvernamentale de coordonare pentru inundaţii.

Cea mai gravă situaţie urmează să fie la sfârşitul săptămânii, a adăugat responsabilul ungar.

Viktor Orban a afirmat că fondurile pentru apărare în caz de inundaţii sunt disponibile, adăugând că 8.000 de militari, 8.000 de membri ai personalului pentru situaţii de dezastru, 1.400 de experţi în domeniul gestionării apei şi 3.600 de poliţişti pot fi mobilizaţi pentru a participa la operaţiuni.

Premierul le-a cerut locuitorilor să coopereze cu autorităţile pentru a participa la activităţile de protecţie în caz de inundaţii. El a sugerat că oamenii care locuiesc în zonele afectate de inundaţii ar putea fi evacuaţi, exprimându-şi speranţa că totuşi nu se va ajunge la o astfel de măsură. 

×