x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sting, Shaggy, Tom Jones şi Kylie Minogue, la concertul dedicat aniversării reginei Elisabeta a II-a

Sting, Shaggy, Tom Jones şi Kylie Minogue, la concertul dedicat aniversării reginei Elisabeta a II-a

21 Apr 2018   •   20:00
Sting, Shaggy, Tom Jones şi Kylie Minogue, la concertul dedicat aniversării reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a îşi sărbătoreşte astăzi cea de a 92-a aniversare şi ar urma să asiste în cursul serii la un concert în onoarea sa la care vor participa staruri ale muzicii pop precum Sting, Shaggy, Tom Jones şi Kylie Minogue, relatează AFP.

Aşa cum este tradiţia, aniversarea Maiestăţii sale a fost salutată cu 41 de salve de tun în Hyde Park şi 62 la Turnul Londrei, în timp ce, la momentul schimbării gărzii de la castelul Windsor, o fanfară militară a cântat "La mulţi ani".

Născută la 21 aprilie 1926 şi regină din 1952, decana monarhilor are obiceiul de a-şi serba aniversarea în doi timpi: în privat în ziua aniversării, apoi într-o ceremonie oficială în luna iunie, pentru a evita capriciile vremii.

Ea va avea în acest an o abatere de la tradiţie, asistând la un concert dedicat aniversării reginei de la prestigioasa Royal Albert Hall din Londra.

Evenimentul va fi organizat sub semnul Commonwealth-ului, ai cărei 53 de membri s-au reunit în această săptămână în cadrul unui summit de la Londra.

Consecinţa este că artiştii care vor urca pe scenă provin din toate ţările acestei organizaţiei care reuneşte fostele colonii ale Marii Britanii, precum Sting (Marea Britanie), Kylie Minogue (Australia) sau Shaggy (Jamaica).

Conducerea Commonwealth a anunţat vineri că prinţul Charles, fiul cel mare şi moştenitorul reginei, îi va urma suveranei la şefia organizaţiei, o funcţie simbolică şi neereditară.

Suverana şi-a redus în ultimii ani numărul de angajamente oficiale şi îi predă puţin câte puţin ştafeta lui Charles, în vârstă de 69 de ani, chiar dacă experţii în monarhie dau asigurări că Elisabeta a II-a nu va lua în calcul abdicarea sau regenţa.

Mesajele de "La mulţi ani" au curs sâmbătă şi pe reţelele de socializare. "Nu putea exista un mai bun slujitor al ţării. Să petreceţi o zi excelentă doamnă", a postat pe Twitter fostul premier conservator David Cameron.AGERPRES

 

×