x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri

Ştiri

21 Ian 2009   •   00:00

21 ianuarie 2009

90.000 DE ELEVI
Românii sunt cei mai numeroşi dintre elevii imigranţi din Italia, arată un raport dat publicităţii ieri, la Milano, de Fundaţia Ismu. Astfel, în anul şcolar 2007-2008, 92.734 elevi români au învăţat în şcolile italiene. Totalul elevilor imigranţI din Peninsulă se ridică la 574.133, în creştere cu aproape 70.000 faţă de anul precedent. Pe locul doi ca număr de elevi este comunitatea albaneză (85.195), urmată de cea marocană (76.217).

AMOR NEBUN PEDEPSIT
Un român de 42 de ani, rezident la Viareggio, în provincia italiană Lucca, a fost condamnat la 4 luni de închisoare pentru că a terorizat o româncă de care era îndrăgostit. Românul “îndrăgostit nebuneşte” şi “şi-a pierdut capul” după o conaţională în vârstă de 40 de ani, informează Lo Schermo. Bărbatul a sunat-o şi i-a trimis numeroase sms-uri, timp de câteva luni, ca apoi să o caute la serviciu şi acasă şi s-o ameninţe. “Idila” s-a încheiat cu intervenţia poliţiei.

UCISĂ ŞI ABANDONATĂ
O româncă de 38 de ani, sosită la Lesina, în Italia, în urmă cu două săptămâni ca să-şi caute un loc de muncă în agricultură, a murit după ce o maşină a lovit-o duminică noapte. Potrivit Adnkronos, şoferul nu a oprit, iar corpul femeii a fost descoperit abia dimineaţă. Carabinierii îl caută pe vinovat. Ghinion au avut duminică şi cinci români, rude, care locuiau în Rozzano. Toţi au fost loviţi de o şoferiţă italiancă, iar trei dintre ei au ajuns la spital cu răni grave.

ÎNGRIJIT ŞI... JEFUIT
O româncă de 43 de ani a fugit cu 10.000 de euro din casa bătrânului italian care o angajase să-l îngrijească, anunţă Il Resto del Carlino. Femeia a lucrat timp de o lună în casa italianului în vârstă de 79 de ani.
Într-o zi, bătrânul a descoperit că femeia pe care o angajase să-l îngrijească fugise cu economiile sale, cu mai multe monede de aur şi un ceas de valoare.

×
Subiecte în articol: diaspora