x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri

Ştiri

14 Feb 2009   •   00:00

14 februarie 2009



PLIANTE
Sute de pliante cu conţinut xenofob, inclusiv cu ameninţări la adresa imigranţilor români, au fost distribuite de persoane rămase necunoscute în orăşelul sicilian Canicatti, unde trăiesc numeroşi imigranţi, majoritatea români şi polonezi.

"Ne-am săturat de abuzurile voastre şi vă invităm, românilor, să plecaţi din ţara noastră pentru a nu fi mai rău", se poate citi pe pliante, după cum cita pagina online a agenţiei AGI. Mesajul nu este semnat, dar ultima frază ar putea oferi indicii asupra identităţii autorilor: "Acestea sunt cuvintele unor capi de familie care nu mai lucrează de multe luni şi care sunt dispuşi să facă orice pentru a reveni la muncă". (MFM)

ACCIDENT  
Cel puţin 15 persoane au murit şi alte 60 au fost rănite vineri, după deraierea a 12 vagoane ale unui tren ce asigura legătura între Kolkata (est) şi Madras (sud), a relatat AFP. 

Purtătorul de cuvânt al companiei feroviare indiene din est, Murlidhar Sahoo, a precizat că 15 persoane au murit, după ce iniţial spusese că trei oameni au murit şi alte 100 au fost rănite. Vagoanele trenului expres Coromandel au deraiat din motive necunoscute la Jajpur, la circa 100 de kilometri de capitala statului Orissa, Bhubaneswar, a precizat el. Aproximativ 300 de accidente feroviare sunt înregistrate în fiecare an în India. (MFM)

DESTIN
Văduva uneia dintre victimele atentatelor de la 11 septembrie 2001 şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic produs joi seara în statul New York, a relatat AFP.

Beverly Eckert se deplasa joi la Buffalo (statul New York) pentru a comemora ziua în care fostul soţ Sean Rooney ar fi împlinit 58 de ani. Rooney a murit în atacurile de World Trade Center. (MFM)

           

×
Subiecte în articol: externe