x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri

Ştiri

18 Feb 2009   •   00:00

18 februarie 2009



KOZLODUI
Combustibilul nuclear provenit din Rusia şi utilizat la centrala de la Kozlodui este de calitate îndoielnică. Avertismenul vine de la mişcarea ecologistă "Ekoglasnost". Combustibilul provenit de la producătorul rus TVEL nu corespunde standardelor şi va putea crea probleme, iar conducerea centralei ştie acest lucru, spun aceştia. (Petio Petkov, Sofia)

PERICOL
Coliziunea dintre un submarin nuclear britanic şi unul francez, dotate cu focoase nucleare, ar putea avea drept cauză lipsa de comunicare între Franţa şi statele membre NATO. Ea ar fi putut provoca o explozie de 1.248 de ori mai puternică decât cea de la Hiroshima, relatează presa internaţională, citată de Mediafax. Întrucât Franţa nu face parte din structura militară de comandă a NATO, aceasta nu oferă informaţii privind localizarea submarinelor sale, care nu pot fi astfel monitorizate.

ŢAP ISPĂŞITOR
Un tribunal italian l-a găsit vinovat de luare de mită pe fostul avocat al premierului Silvio Berlusconi. David Mills a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare pentru acceptarea unei "atenţii" de aproape 450.000 de euro. Acuzarea susţine că banii i-ar fi fost oferiţi de Berlusconi, pentru a-l convinge să depună mărturie falsă în favoarea sa. Urmărirea penală împotriva premierului italian a fost suspendată odată cu adoptarea unei legi care îi conferă imunitate.

×
Subiecte în articol: externe