x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri

Ştiri

19 Feb 2009   •   00:00

19 februarie 2009



GAFĂ ATRIBUITĂ LUI BERLUSCONI
Argentina l-a convocat miercuri pe ambasadorul Italiei pentru a-i cere explicaţii în legătură cu declaraţiile atribuite premierului italian, Silvio Berlusconi, privind "zborurile morţii" din timpul dictaturii (1976-1983), a anunţat Ministerul argentinian de Externe, citat de AFP.

"Zilele erau frumoase. Te făceau să sari din avion", ar fi declarat Berlusconi sâmbătă, la Cagliari, în Sardinia, potrivit cotidianului argentinian Clarin, care citează ziarul italian Unita. Guvernul argentinian "şi-a exprimat îngrijorarea şi nemulţumirea", faţă de ambasadorul Italiei, Stefano Ronca. (MFM)

LIDERI... "ANORMALI" LA KIEV
Moscova a denunţat măsura "inamicală" a Ucrainei care a ameninţat că îl va declara persona non grata pe ambasadorul Rusiei, acuzând Kievul că "aduce prejudicii" cooperării bilaterale, a transmis AFP.

O sursă din MAE rus a precizat agenţiei Interfax că, dacă Ucraina îl va declara pe Viktor Cernomârdin persona non grata, gestul "nu va rămâne fără reacţie adecvată din partea Rusiei". Cernomârdin a fost convocat marţi la MAE de la Kiev pentru declaraţii "inamicale". Potrivit cotidianului Kommersant, Cernomârdin i-ar fi criticat dur pe preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko şi pe premierul Iulia Timoşenko, într-un interviu acordat ziarului Komnsomolskaia Pravda, lăsând să se înţeleagă că aceştia nu ar fi "normali". (MFM)

DRONĂ CU RAZA DE 1.000 KM
Cercetătorii iranieni au conceput un avion fără pilot (dronă) cu o rază de acţiune de 1.000 de kilometri, a declarat miercuri, la Teheran, adjunctul ministrului iranian al Apărării, Ahmad Vahidi, citat de agenţia de presă Fars, potrivit paginii electronice a RIA Novosti. Vahidi nu a dezvăluit alte detalii. Oficialii militari iranieni au anunţat în repetate rânduri fabricarea de armament foarte sofisticat. (MFM)       

×
Subiecte în articol: externe