x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe curt

Ştiri pe curt

25 Ian 2010   •   00:00

25 ianuarie 2010



PREŞEDINTELE INDONEZIEI IUBEŞTE VIAŢA ÎN VERSURI
Ca să se elibereze de stresul cotidian de la birou, preşedintele indonezian, Susilo Bambang Yudhoyono, compune muzică pop. O face, de cele mai multe ori, în timpul liber. Este un obicei care i-a intrat în sânge încă din perioada liceului. Mai târziu, când s-a înscris în Armată, cuvintele şi melodiile erau mai uşor de pus de hârtie. Căpătase dexteritate. Preşedintele, astăzi în vârstă de 59 de ani, a lansat deja al treilea album de muzică pop, care se numeşte "Sunt sigur că voi reuşi". Criticii săi spun că titlul s-ar putea referi la eforturile pentru câştigarea popularităţii lui Yudhoyono în rândurile electoratului.

Potrivit paginii de internet a agenţiei Reuters, care îl citează pe ministrul Tineretului şi al Sporturilor şi fostul purtător de cuvânt al preşedinţiei, Andi Mallarangeng, Yudhoyono recurge la hobby-ul de compozitor pentru a se destinde şi a se detaşa de responsabilităţile de la serviciu. Compune despre viaţă, dragoste, copii, ecologie. Cele nouă melodii de pe ultimul album sunt cântate de artişti indonezieni foarte renumiţi. (Anca Aldea)


OBSERVATORUL UMAN DE PE AEROPORT
Antropologul Damian O'Doherty va petrece 18 ore pe zi, timp de un an, pe Aeroportul Manchester pentru a observa obiceiurile pasagerilor şi ale lucrătorilor şi a găsi o soluţie pentru a transforma astfel de locuri în spaţii prin care să călătoreşti cu drag şi în care să munceşti cu spor. Demersul cercetătorului îi costă 40.000 de lire sterline pe contribuabilii britanici, informează tablodiul Daily Mail, citat de Agerpres. Demersul a fost deja criticat pe motiv că iroseşte banii oamenilor, însă antropologul este optimist că studiul său va avea rezultate promiţătoare.

×
Subiecte în articol: externe