x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

17 Feb 2009   •   00:00

17 februarie 2009



SPAŢIALE SAU BALISTICE
"Forţe ostile" răspândesc zvonuri cu privire la lansarea din Coreea de Nord a unor rachete cu rază lungă de acţiune, a anunţat agenţia oficială nord-coreeană KCNA. Potrivit jurnaliştilor, SUA şi Coreea de Sud spun că Phenianul se pregăteşte să efectueze teste cu rachete de tip Taepodaong-2 cu rază lungă de acţiune. Coreea de Nord a precizat că o eventuală lansare va face parte dintr-un program spaţial şi nu va fi un act de provocare militară, a anunţat KCNA. (A. Aldea)

SARKOZY AMENINŢĂ
Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, ameninţă să boicoteze summitul NAto din aprilie. El este profund nemulţumit de locul pe care îl va ocupa la masa rezervată şefilor de stat şi de Guvern. (A. Aldea)

CIOCNIRE SUB APĂ
Un submarin nuclear britanic şi un submersibil francez s-au ciocnit la începutul lunii. Coliziunea a avut loc în Oceanul Atlantic, existând riscul de a se scufunda sau de a emite scurgeri radioactive, informează tabloidul The Sun, citat de Mediafax. HMS Vanguard (britanic) şi Le Triomphant (francez) au propulsie nucleară şi transportau rachete nucleare care, relatează presa britanică, nu au fost avariate. (A. Aldea)

×
Subiecte în articol: externe